Fiat Croma - varovalka kompresorja klime crkuje

Skander

Pripravnik
14. mar 2011
240
1
18
Nad garažo
Zdravo
zadeva je taka, da ko avto laufa na mestu kompresor klime vklopi in dela normalno in tudi klima deluje normalno. Ko pa se odpeljem z dvorišča varovalko kompresorja (F19) skuri. Predem ga odpeljem k električarju me zanima, če se je komu že to zgodilo in kaj bi lahko bilo narobe?
Lp

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Lahko da elektromagnetna sklopka na kompresorju prihaja v kratek stik. Lahko, da se jo da odmontirat brez demontaže kompresorja, definitivno se jo da pa obnovit, če se nove ne dobi za normalen denar (navitje navijejo na novo).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.489
5.783
113
za sklopko dol vzet rabiš posebno orodje, prav tako za nazaj gor dat. In nima kaj obnavljat tukaj.
navitje je pa naprešano na kompresor in tudi ni kaj obnavljat. Razen novo, če kje dobi.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ne vem, kako je kompresor pri cromi narejen, pri mazdi in še pri marsikakem avtu je navitje del sklopke, zlahka se jo odstrani in obnovi, tako je bilo narejeni tudi pri mojem avtu.

Dopolnjeno kasneje: šel pogledat po netu. Na avtu zna bit kompresor Delphi V5, ima prav lepo odstranljivo elektromagnetno sklopko in v njem ločeno navitje, skoraj povsem enako, kot pri moji mazdi.

Ampak lej, kaj pa jst vem, a?
evil.gif

Nazadnje urejeno: