Fasada

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Torej, malo sem prebiral teme od pol leta in naprej, pa nikjer ni teme o fasadi. Mogoče je bla prej, pa so podatki malo drugačni danes, kajne?
Torej, je kdo v zadnjem času delal fasado? Recimo 8 cm stiropor + vse ostalo? Gorenjska, naprimer.
Se izvajalci cenovno precej razlikujejo med seboj? Koga priporočate?
Hvala za informacije!

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Kolega dela fasade, kvaliteta je prioriteta
smile-1.gif
ima pa ceno z odrom vred 34€ po kvadratu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
se mi zdi kar okej cena če gre za 10cm.pri nas ko smo zbirali predračune je prišel model ki je zahteal 42€ za 10cm stiroporja in rofix sistem +1500€ za oder
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
jaz sem jo spomladi delal. cene so bile od 35 do 50 € za 12cm stiropora. pri dobivanju ponudb pozorno poglej, kaj vse je vključeno v ceno. nekateri ponudniki ti dajo nižo ceno na m2, potem ti pa posebej obračunajo obdelavo špalet, postavitev odrov, ne-belo barvo...
no na koncu sem izbral privatnika iz vrhnike, ki mi je ponujal za webber fasado 32€ za 8cm, 35€ za 12cm ali 38€ za 15cm, kompletna cena (razen polic)
pa preden se boš lotil fasade, malo premisli, kaj boš naredil s kabli, omaricami, klimo ter vsemi ostalimi stvarmi, ki so pritrjene na fasado. če bi jo jaz še enkrat šel delat, bi nekaj stvari naredil drugače, ampak jebat ga...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
m2 volne je skoaj še enkrat dražji kot m2 stiroporja.zakaj bi dal rajši namesto stiroporja volno pa si še strokovnjaki niso na čistem-vsaj v praksi ne mogoče tu na alterju kjer so nekateri vsevedi.vse ima svoje prednosti in slabosti

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
zakaj pa?kaj pa če ima zidove debele 50cm namesto 30 abi še vedno gor tlačil več kot 10cm.treba je hišo videt al je klasična gradnja potem dat 15cm če je pa zadeva že v osnovi bolj zolirana pa
uf-1.gif

pri nas smo na zidove 63cm dali še 10cm stiroporja in je zadeva več kot izolirana

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.270
1.904
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:

pri nas smo na zidove 63cm dali še 10cm stiroporja in je zadeva več kot izolirana

Fino je da se preračuna. Obstoječe stanje, malo pogledaš kaj ti kaka debelina prinese, kaj bi rad dosegel...potem se pa odločiš.

Ker nekatere muči...češ že zdaj imam debelo steno, kaj bo če dan npr. še 20 cm gor izolacije...

Pa je na koncu vseeno koliko je gor nataknil..itak noben ne opazi razlike..tudi lastnik ne.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
če ne drugega, zaradi mravelj.
Hm, 30 let stara bajta, mravljišč kar nekaj, kvaliteta stiroporja verjetno vsi vemo kakšna je bila takrat
rolleyes-1.gif

Ali pa sedaj ponudniki stiroporja mažejo stiropor z marmelado, tako da lahko čez 2 leti spet prodajo novo rundo.
nahrung002.gif

V glavnem, nekateri preveč padate na marketinške fore ponudnikov. Ampak dobro, če si že scolal 2x več, naj ti vsaj ena tolažba ostane.
zmaga.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
se bom še jaz priključila.

kaj pa bi dali na notranjo stran stene, cegu + izoteks (a sem prav napisala, uno črno)) + .... kaj še. Na zunanji strani ne bo možno nekaj full oblagati, tako da bi se na notranji usmerili. Premišljevanje je bilo o volni, stiroporju.... Bo pa tako narejena samo ena stena.