Falil srno za mišji k..!!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
In sicer danes zjutri nekaj pred 6h, na cesti Šenčur - KR v podvozu pod avtocesto, v bistvu takoj za podvozom je srnetina skočila na cesto z moje desne in friznila, jaz sem podzavestno odvil v levo (srnin test!!), srica pa je kot kaže tudi skočila rikverc, v glavnem počilo ni, avto je cel in srna tud. Upam da je še.

Zdaj študiram a je tam kje kak znak za divjad na cesti? A še velja da če znak je ne dobiš nič povrnjeno? In kdo ti sploh povrne škodo na vozilu če nimaš kaska več? Policaje je treba klicat ali ne?

Tko no mal sem se usral ane, vse se je zgodilo v delčku sekunde (itak gre cajt na slow motion, kot takrat v davnini ko me je z mopeda zbil kaplan v R5 GT Turbo, je šlo vse ful počasi). Brzine je bilo nekaj čez 100, škoda bi bila najbrž kar velika...če me ne bi še s ceste fuknilo
crazy1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Škodo dobiš povrnjeno v vsakem primeru (če imaš zavarovano seveda - polni ali delni kasko), če je znak pa (lahko) dobiš kazen od policije.

Obstaja še neka fora, da dobiš povrnjeno od lovcev, če ni znaka, ampak ne vem koliko je resnice v tem oz. če to še obstaja. Glede klicanja policije pa je tak, da zavarovalnica reče, da je dobro poklicat, policaji se jezijo, ko jih pokličeš, ker se jim ne da prit. Je pa če se ne motim treba v primeru, da je srna mrtva ali poškodovana, poklicat lovce (oz. 112).

Sem pa jez imel pri 80-90 km/h avto na meji totalke. Razbita oba hladilnika in seveda luči, odbijač, havba. OK, škoda ni bila tako velika, samo pri ceni Peugeojevih originalnih delov, se hitro približaš ceni totalke.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
A ni en cajt nazaj Cifra razlagal, da če imaš delni kasko, ki pokriva samo divjad, da ti velja za škodo povzročeno znealtom na divjad, ostalo pa ne. Torej, se izmikaš srni, jo zadaneš s srednjo desno stranjo, zaradi tega imaš razbito luč+prednji odbijaš. Zaradi umikanja divjadi izgubiš oblast nad vozilom in z levim bokom podrsaš po škarpi, kar pa ti delni kaksko za divjad ne pokrije.

Z znakom za dijvjad pa je tako, da če znaka ni, lahko s tožbo lovske družine zahtevaš odškodnino. Vendar moša na sodišču dokazat, da lovska družina ni izvedla vseh preventvnih ukrepov, kar pa je razmeroma težko dokazat.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sem šel prav zavarovalno polico čekirat, mam delni kasko, tudi za divjad, pa parking, pa neurja in to...

Jaz bebo sklenem zavarovanje in po parih dneh pozabim kaj sem sploh zavaroval
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
rikolus, glede škarpe drži. Še bolj problematično je to recimo pri motorjih. Škode na motorju praktično nobene, samo če se motor uleže je "totalka, ki pa je ne priznajo....

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Škodo dobiš povrnjeno v vsakem primeru (če imaš zavarovano seveda - polni ali delni kasko), če je znak pa (lahko) dobiš kazen od policije.
...

Nobene kazni ni. Če je znak, potem lokalne LD ne moreš terjati za odškodnino (če nimaš zavarovano).

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
kazen je če zapelješ ven s ceste....kazni naj nebi bilo če ostaneš na cesti.......še vedno je to neprimerna hitrost ker nisi ustavil do ovire......tako da je vse odvisno kakšne volje je policaj.
Zavarovanje krije če imaš kombinacijo D (domače,divje živali in parkirišče)
To z lovci nima smisla...ker dobiš glih za kavo....če pa nimaš sreče se ti lahko zgodi da moreš še srno plačat :D
Pa še ni nujo klicat policijo...če je avto vozen greš naprej...drugi dan na zavarovalnico z umazanim in krvavim avtom da ga slikajo in da se vidi da je od srne...in potem popravilo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma itak, neprimerna hitrost...to je blo tko kot bi ti v naselju stopil iza hiše tik ob cesti pešec na cesto, bi se tudi figo ustavil...

Dobr no, hvala vsem za info, da bom vedel za naslednjič ko res kako trefnem
rolleyes-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma ornk srna je bla, velika kt manjša doga
smile-1.gif

Mišk še dolgo več ne videvam, odkar sem omejil vnos alkohola
cheer.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Sem slišal da imajo srnice običajno ful klopov in ostalih zajedalcev
frown-1.gif
Jest sm pa slišal, da je v vodi full škodljivih snovi, pa zdej kupujem samo ustekleničeno vodo.

A lovci pa misliš da srno vržejo v kanto?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma srnin golaž veš da bi pomazal s kruhom...ampak tko, da bi povoženo v avto naložu...pa pol odrl pa to, to mi ne bi šlo
frown-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Porka svet.....moj kolega jo je zbil v polno.....jo je raztrgalo na pol......če jo skineš in da je ni odprlo...potem je dobra..ma če ji odpre trebuh in ji razmeče organe ..potem jo pustiš tam...TISTO meso ni za pojest....tako so rekli tisti ki se spoznajo ,ker jaz se ne :D

Pa srne in srnjaki so majhni.....problem so košute in jeleni ker so ogromni.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Porka svet.....moj kolega jo je zbil v polno.....jo je raztrgalo na pol......če jo skineš in da je ni odprlo...potem je dobra..ma če ji odpre trebuh in ji razmeče organe ..potem jo pustiš tam...TISTO meso ni za pojest....tako so rekli tisti ki se spoznajo ,ker jaz se ne :D

E, točno to. Vsaj nekaj profitiraš iz nesreče.
Tistemu pa ki se zagabi odirat srno in pripravit meso, pa pokliče znanca mesarja, da ti to zritha. Lahko tudi lova, ampak mora biti res dober prijatelj, da ti ne začne komplicirat.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:

E, točno to. Vsaj nekaj profitiraš iz nesreče.
Tistemu pa ki se zagabi odirat srno in pripravit meso, pa pokliče znanca mesarja, da ti to zritha. Lahko tudi lova, ampak mora biti res dober prijatelj, da ti ne začne komplicirat.

Profitiraš od nesreče ? Mislim da nič....avto totalka....šofer pa u klinični.....to je kot da se zaletiš v zid...........je enkrat en tip skinu jelena pa kot ga je zadel v noge se je jelen zvrnil na bok na pokrov motorja in skozi prednjo šipo je šoferja z rogovi preluknjal.Se je jelen še lepo pobral in pobegnil...so ga našli potem par kilometrov naprej...jelena mislim.

Je kdo videl jelena ko ti skoči pred avto?Jaz sem ga videl 30 m pred sabo kako je z enim skokom preletel celo širino ceste (lokalne).