Expanzijska posoda

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Zadnjo zimo sem imel problem pri Superbu MK2 in sicer mi je, ko so bile temperature pod lediscem javilo napako rdec znakec za vodo...na koncu sem ugotovil, da je senzor v ekspanzijski posodi hin. Frendu se je na Passatu isto zgodilo in so mu zamenjali expanzijsko posodo. Od enga druzga frenda sem izvedel, da je senzor zalit v expanzijsko posodo. Torej, danes sem slucajno na RezervniAvtodeli.si opazil, da imajo 24% popust samo se danes. Ker mi je ob vpisu avta vrglo ene 25 proizvajalcev, me zanima, katerega priporocate?

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.071
1.275
113
42
Čudno da je senzor zlit z posodo. Skor ne verjamem..
Drgac pa čist vseeno. Original najbolj ostalo pa kak naletiš :)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja pac, ne more se ga dat ven...in moras komplet expanzijsko zamenjat, zato so jo tud frendu na uradnem zamenjali celo.
Zjutraj pozimi sem pustil avto laufat 1 minuto, ga ugasnil in ponovno prizgal in rdece lucke ni bilo vec. Cez pomlad in poletje mi ni niti 1x naredilo to. Torej je res senzor narobe odcitaval. Tudi zmeril sem, kje je zmrzalisce hladilne in mi je pokazalo nekje globoko v minusu...tam nekje pri minus 26 st.C. Torej je res senzor. Tudi cez celo zimo nisem imel nobenih problemov, razen rdece lucke zjutraj.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
...pise pa pri vseh, da se prodajajo brez pokrova...pa iz slik je razvidno, da je res zalit v ohisje, zunaj samo 2 trda zelezna strclja za priklop konektorja
Aja, morda kdo ve, od koga je prvovgradnja?