Excel - makro za zapiranje programa

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Imam makro, ki izpiše določene podatke iz obrazca na printer. Po printanju je treba program Excel zapret. Dokumenta nočem shranjevati.
Rad bi, da ta makro dopove excelu, da dokumenta ne rabi shraniti, temveč naj se samo zapre.

S snemanjem makroja ne naredim nič, saj ostane prazen.

Bi bil kdo tako prijazen in mi napisal rešitev?

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Mogoče tole:
.Close savechanges:=False

Edit: Ehh, vidim da že maš odgovor
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Hvala obema za pomoč. Ostane mi še problem zapiranja aplikacije. To niti ni tako kritično, saj je samo en klik.
Problem je v tem, da ko dam ukaz za zapiranje brez shranjevanja, se zapre tudi makro, ki to operacijo izvaja in posledično ostane aplikacija odprta.

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sem že zgoraj napisal, da tega ukaza ne morem uporabiti v kombinaciji z ukazom za neshranjevanje datoteke.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Potem imaš pa neki "čuden" EXCEL
tongue-1.gif
.

Meni tole deluje perfektno:

Sub Close_DOC_and_QUIT()

ActiveWorkbook.Close savechanges:=False
Application.Quit

End Sub

Ima pa seveda eno pomanjkljivost - če je odprtih več dokumentov ti zapre VSE brez, da bi kaj shranilo. Verjetno bi se dalo pošpilati, da bi zapiralo samo dotično "predlogo" - samo nimam časa se s tem igrati.

PEBKAC.press
grin1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sub Close_DOC_and_QUIT()

ActiveWorkbook.Close savechanges:=False tu se datoteka zapre brez shranjevanja, s tem pa se tudi prekine izvajanje makroja
Application.Quit

End Sub

Če pa se ti makro zažene skupaj z aplikacijo, se lahko izvede tudi zapiranje programa. Moj excel2003 nima te opcije.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Seveda sem probal. Saj ni problema, si mi že dovolj pomagal, da sem rešil glavni problem. Za en klik pa tudi ne bo nikogar pobralo.
cool-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Se bom lotil predelave še v OO Calc. Tam verjetno ne bo takšnih težav. Me pa res zanima, če je možno makro samo prenest v Calc in ga tam pognat. Samo prej je treba še OO inštalirat. To bo pri 1/256 liniji kar zahtevno.
cool-1.gif