Excel - avtomatsko širjenje višine vrstice

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
V excelu sem združil vse stolpce v enega ter napisal besedila za več vrstic. Ko kliknem v drugo okno se prejšna vsebina skrije, vidna ostane samo prva vrstica.

Poskusil sem že z "wrap text" oz. "prelomi besedilo", poskusil sem tudi druge možnosti v meniju oblikovanje celic in pravnava, a nič n e pomaga.

Prosim za pomoč

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Višino vrstice na tako, kot je potrebna, da se vidi cela vsebina v celicah, spremeniš tako, da dvoklikneš na spodnji rob *glave* vrstice (gl. sliko). Seveda imaš lahko naenkrat izbranih več vrstic (s miško povlečeš čez glave vrstic) ali pa kar vse (z miško klikneš prazno polje levo od glave stolpca A).
764363-q.gif

Priponke

• 764363-q.gif
    764363-q.gif
    3,5 KB · Ogledi: 571

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ja, tako se poveča ročno, jaz pa rabim avtomatsko. Rabim namreč narediti obrazec, v katerem bo lahko več vrstic besedila in bi se moralo samo večati.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
V mojem Excelu 2003 se višina vrstice veča avtomatsko, če dodam novo besedilo v celico, *razen* če sem pred tem sam nastavil višino vrstice (z vlečenjem roba ali ukazom Višina vrstice). Toda: če dvokliknem, kot je opisano, se višina spet spreminja avtomatsko do naslednjega ročnega nastavljanja.