Excel - 2 tabeli, ponudba

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Torej...mam sledeči problem.

Imam 2 excelovi tabeli (vsaka je sama svoja datoteka). V eni tabeli (recimo ji IMENIK) imam stranke, razvrščene s pomočjo raznih filtrov (ime stranke, naslov, tel. št. ipd). V drugi tabeli (recimo ji PONUDBA) pa imam ponudbo z različnimi specifikacijami.Določeni stranki bi rad poslal ponudbo vendar se mi vsakič znova v ponudbo ne da' ročno kopirat podatkov te stranke. Zanima me ali je možno da bi s klikom ali dvema uredil, da se mi podatki iz IMENIKA avtomatično prenesejo v PONUDBO, ko jo pripravljam (mogoče nekaj podobnega kakor spajanje pri wordu oz. kakšna druga rešitev?).

Aja, če ima še to kaj veze. Podatki v tabeli IMENIK so zapisani vodoravno, v PONUDBI pa bi morali biti zapisani navpično.

Hvala vsem za pomoč. Bom talal zvezdice oz. alte kolkor jih bom pač imel na zalogi
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Kot prvo skopiraj vsebino druge tabele (datoteka) v nov list (sheet) v prvem fajlu. Tako bos imel obe tabeli v istem fajlu in lahko izvajas poizvedbe ter makroje BP. OD tam dalje pa malce poznavanja sintakse VB oz. excel funkcij ne škodi!
grin1.gif

Sej bi ti pomagal ampak nimam pojma kako dejansko stvar zgleda v tabelah!
evil.gif

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Vlookup je rešitev, pomoč v office paketu je dovolj obširna da boš zadevo lepo sam naredil, lahko celo dva različna faila uporabiš, vendar ga pol ne smeš skopirat.