Evropsko prvenstvo v nogometu U17

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Mogoče veste, da Slovenija gosti evropsko prvenstvo v nogometu U17.
Opažam, da so se tudi v reprezentanci lotili dela po balkansko. Mesto v ekipi imajo igralci, ki so ali "sinovi" ali pa so starši prinesli kuverte. Devet reprezentantov prihaja iz mariborskega kluba, pokazali pa niso prav veliko. Sin kupca Šmarne gore je sicer dal gol, sin drugega nogometaša slovenske zlate generacije pa ne zna niti sprejeti žoge, kar je precej nerodno, saj celotna ekipa igra na njega pa še turbine ni podedoval od očeta.

Malo nenavadno je tudi, da po koncu tekme tričetrt ekipe popada po tleh kot popipsane muhe, v ligi pa igrajo enako dolge tekme. Ne vem kaj so delali na enomesečnih pripravah (ne vem, če niso doma pozabili žoge), saj je včeraj 90% podaj končalo pri Poljakih. Uigrani so tudi precej slabo, ne glede na to, da večina prihaja iz enega kluba.

Za včerajšnjo tekmo si zaslužita pohvale samo golman in branilec Klemenčič, ki je edini brezkompromisno čistil pred svojim golom (bil pa je rezervist?!), ostali pa so imeli očitno noge v gipsu ali pa so zmrznili pred skavti tujih klubov.

p.s.; Prvo tekmo so naši izgubili 3:1, včeraj pa so imeli srečo, saj je ostali 1:1.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Na Eurosportu med čakanjem na snooker sem prejšnji teden opazil reklamo.
confused-1.gif
V naših medijih tega prej sploh nisem opazil.

Težko komentiram, ker nimam pojma kaj naj pričakujem od tako mladih igralcev. Očitno pa jim ne gre tako slabo, če imajo možnosti za polfinale.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Na trenutke se jjim poklopi samo drugače pa bolj zanič. Črnigoj je tudi vreden omembe, drugače pa zaspani, solerji in nepripravljeni...

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Očitno pa jim ne gre tako slabo, če imajo možnosti za polfinale.
Imajo samo teoretične možnosti za polfinale. Realno gledano so že out, sploh s takšnim pristopom.
Trenutno so na zadnjem mestu.

Želel sem le opozoriti na balkanski način dela. Pač imam kar precej insiderskih informacij.

@goba: Ja, tudi Črnigoj ni slab, pa Šauperl se je boril, čeprav je dobil zelo malo uporabnih žog.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Niso vse kupljene, poleg tega pa organizatorju pripada mesto na turnirju.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
No, saj vam je verjetno jasno da so to 16 in 17 letniki, da jih polovica verjetno sploh ne bo nikoli igrala v naši prvi ligi? Do članske repke se od generacije prebije mogoče eden ali pa dva. To niso še niti približno formirani igralci, nekateri ki zdaj niso niti blizu, potem med člani veliko bolj napredujejo.

Padeš pa na koncu tekme niti ne toliko od utrujenosti, kot od razočaranja.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Gledal sem malo tekme proti Nizozemski in malo proti poljakom.
Mešani občutki dejansko ne vem kako jih naj opišem
confused-1.gif

Poljaki so jih metali, ko mušice po igrišču.Edina omembe vredna sta bila Črnigoj in Šauperl občasno.
Jutri grem pgledat kaj bodo delali proti Belgiji.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Jutri grem pgledat kaj bodo delali proti Belgiji.
Jaz tudi. Upam na najboljše, ampak prav veliko upanja nimam.
frown-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
nogometa sicer ne spremljam, a slučajno sem zasledil (ne vem, če je res), da je bil turbo-sinko pri koprskih kadetih na klopi - in sedaj je v repki
Turbo sin igra za Sheffield Wednesday, kamor se je preselil iz NK Dekani. Za Koper seveda ni dovolj dober, saj je to resen klub, ki ima po 25-ih kolih lige 19 točke prednosti pred klubom, ki je prispeval največ reprezentantov.
V špici reprezentance igrajo napadalci, ki so v ligi dosegli 5-6 golov, npr. Koprčan, ki jih je dosegel 27, pa ni preveč primeren.
confused-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
nevem no, meni se pa zdi ravno obratno, če gledam v čas ko smo mi bli 16, 17 letni pubeci, imajo ti zdaj fantje dosti dosti več taktičnega znanja in pa trenira se dosti boljše
zmaga.gif

vse le ni tak slabo ... oz pri teh letih rezultat nima glih nekega pomena, važno je da se vcepijo delovne navade pa neka taktična disciplina, kakorkoli že, ti fantje so prihodnost in je med njimi sigurno nekaj bodočih reprezentantov.
wink-1.gif

bolj podrobno pa lahko komentiram fante iz mb, ostalih ne spremljam
smile-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Se strinjam, v (nekaterih) klubih se dela dobro. Zagotovo je vodilni Maribor, blizu je Koper, ostali so že tako-tako. Jaz sem govoril za reprezentanco in način dela. Iz turbosina se fantje delajo norca že na treningu, saj fant ni prav nadarjen. Pa tudi na predstavitvi ne pokaže kakšne posebne spretnosti (vem da to ni merilo, ampak bolje žonglira 95% 14 letnih nogometašev, glej predstavitev spodaj).
Ni panike, problem vidim jaz v tem, da tak štor dobi priložnost igrati v prvi postavi, nadarjen napadalec, ki je v 22-ih tekmah zabije 27 golov, pa greje rezervno klop.
Glede na to, da spremljaš fante iz Maribora, potem najbrž veš, koliko jih je res iz MB in koliko jih je iz drugih koncev Slovenije. Tudi že pri 14 letnih dečkih lavfa trgovina, nekaj 17 letnikov v MB dobiva celo plačo. Kar pa seveda ni nič narobe, kot sem že rekel, Maribor je najbolje organiziran klub pri nas.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pa še nekaj, fantje so "zmrznili" zaradi kopice skavtov tujih klubov, ki jih opazujejo s tribun.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
futbaljerosi pač, saj tudi mali zaho ko govori ne zgleda najbolj brihtn
smile-1.gif

trgovina logično da laufa, zaho si pač lahko privošči da pripelje kadete iz cele slovenije za drobiž, potem pa dalje ... dautovič bi naj bil na poti v chelsea recimo

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Krajnc pa je pred letošnjo sezono šel v Genoo za okrog pol milijona €.... še tudi ni bil star 17 let i guess.

Nekaj jih je res zelo nadarjenih pri mariboru..... Dodlek mlajši, Stojanovič, Topič, tile nekak izstopajo in majo potencial.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Evo, se že kuha.
http://www.snl.si/reprezentanca/novice/2012051115022964/

@Viper: Glede Dodleka se sploh ne strinjam. Tudi junior Zahota se je po igrišču bolj kot ne sprehaja, sem ga na tekmi prav opazoval. Ni se vračal, da bi pomagal svojim soigralcem, ko je imela ekipa dva igralca manj.
Stvari, ki so se znotraj reprezentance dogajale na pripravah, pa niso niti za v kičaste nadaljevanje. Kalimero jedan.