Evropsko poročilo o nesreči

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
kje ga lahko dobim?

-se ga da dobit kje na netu kot pdf. format pa sprintat? - neizpolnjenega seveda
wink-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Naj bi veljalo, ja. Ker načeloma naj bi krivec pisno priznal krivdo (to zapiše v eno izmed polj) in seveda mora obrazec tudi podpisati. Potem se bistveno pohitri tudi obravnava na zavarovalnici.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik iii pravi:
kje ga lahko dobim?

-se ga da dobit kje na netu kot pdf. format pa sprintat? - neizpolnjenega seveda
wink-1.gif

Na vsaki zavarovalnici.

Krivec pa lahko pol reče da je bil v šoku, ko je pisal in potem je problem z veljavo tega papirja.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Nekoga, ki je RESNIČNO v šoku, boš najbrž ZELO težko spravil k izpolnjevanju obrazca in potem še k podpisu le-tega? ...

Itak pa danes ne velja moč pravice (vsaj na prvi pogled in na krajši rok ne).

P.S.: Kolikor vem, je evropski obrazec namenjen predvsem (samostojnemu) evidentiranju lažjih prometnih nesreč. Pri vseh ostalih je zaželjena ali celo obvezna prisotnost uradnih organov, t.j. policije.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
Nekoga, ki je RESNIČNO v šoku, boš najbrž ZELO težko spravil k izpolnjevanju obrazca in potem še k podpisu le-tega? ...

Itak pa danes ne velja moč pravice (vsaj na prvi pogled in na krajši rok ne).

P.S.: Kolikor vem, je evropski obrazec namenjen predvsem (samostojnemu) evidentiranju lažjih prometnih nesreč. Pri vseh ostalih je zaželjena ali celo obvezna prisotnost uradnih organov, t.j. policije.

Pa tudi če ni bil v šoku, kaj boš naredil če pol njegov odvetnik pove da je bil v šoku ?

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ni druge variante kot da si najdeš odvetnika, ki je boljši (bolj zajeban) od nasprotnikovega (glej pripombo glede pravice zgoraj!). Pika.
smile-1.gif

Za mene osebno pa je lastnoročni podpis še vedno pred sprenevedanjem ... Če je bil nekdo pri lažji prometi nesreči v šoku, potem je bil v nekem šoku (psihično labilnem stanju) že pred povzročitvijo nesreče, torej sploh ne bi smel upravljati s katerimkoli vozilom. V tem primeru je spet/še vedno obremenjen nasprotnik in to je že en element, na katerem bi se lahko "predrkavali" naprej.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Iz nedavnih izkušenj lahko povem, da zadevo zelo pospeši dopisan stavek "spodaj podpisani xxx yyy priznavam svojo krivdo" in krivčev podpis. Če je krive pošten, bo to dopisal. Seveda je problem v tem, da poštenih zmanjkuje...je pa vredno poskusiti.

V kolikor tega stavka ni na ep, zavarovalnica pošlje neke obrazce krivcu, on mora izpolniti in podpisati v določenem roku, čas pa teče...

Sicer sem sam na zavarovalnici vse uredil BREZ izpolnjenega ep, BREZ navzočnosti in obvestitve policije in BREZ česarkoli, imel sem le krivčevo telefonsko in dve sliki z gsmom. Pa seveda butnjen avto
smile-1.gif

Ne me oponašat
ne-ne-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Sicer sem sam na zavarovalnici vse uredil BREZ izpolnjenega ep, BREZ navzočnosti in obvestitve policije in BREZ česarkoli, imel sem le krivčevo telefonsko in dve sliki z gsmom. Pa seveda butnjen avto
smile-1.gif

:

Kako si pa vedel, pri kateri zavarovalnici je bil zavarovan krivec? da si tam uveljavljal škodo?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Res je, se posipam s pepelom, po smsu mi je poslal št police in kje jo ima
d055.gif

Sem že malo pozabil
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Res je, se posipam s pepelom, po smsu mi je poslal št police in kje jo ima
d055.gif

Sem že malo pozabil
bonk.gif

jaz sem tudi dobil po smsu številko police in zavarovalnico. Samo da sem v mojem primeru klical policijo, oziroma je policaj klical policijo. Ker jaz nisem bil v stanju povedat kje sem.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Saj, včasih se vse dobro izide. Ampak je sigurno več takih primerov, kjer se kljub vsem izpolnjenim obrazcem in pravilnim postopkom potem na zavarovalnici zavlačuje, povzročitelj kasneje spremeni zgodbo.....vse je možno, zatorej pazljivo.

Pa še ves zmešan si ob nesreči, da je še toliko težje misliti na vse....