Evo ga enega stardeca....

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kaj ti more bit da na avtocesti to delaš?
confused-1.gif
KLIK

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
to je v mestu - v naselju kjer je omejitev 70 km/h
wink-1.gif

atu je pa bencina zmanjkal
rolleyes-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
čakaj da stardec to vidi, ti bo hitro obrazložil kako je dejansko bilo
smirk-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Ziher je bil kriv dinamik na motorju.
bonk.gif

Seveda je kriv objestni motoristični norec, ki ni pripeljal s prilagojeno hitrostjo. Stardec ni nič kriv, saj ni nalašč slabo videl, tako pač je in če ni bilo nalašč, se mu oprosti. Dokaz, da je motorist pripeljal prehitro je tudi v tem, da se v atka ni zaletel noben avto, pač pa motor. Sploh pa je znano, da starejši vozniki nikoli ne delajo prekrškov, motoristi pa vedno.
Upam, da so motorista primerno kaznovali za njegovo kršenje predpisov.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
krivdo motorista potrjuje že samo 4. newtonov zakon, ki govori o tem, da če objekt deluje na motorno kolo ali pa motorno kolo deluje na objekt, je krivda na strani motorista.
To je fizikalno dejstvo, ki ga ni moč spremeniti z vašim klobasanjem!!

lp

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Tukaj je zagotovo kriv voznik avtomobila.

Vprašanje za motoriste: ali bi motorist lahko odreagiral bolje? Videti je, da je na sprednje kolo zaviral tako močno, da mu je zadnje kolo dvignilo že pred trkom. Prostora na levi je imel kar nekaj - ali bi torej lahko obvozil avto?

PS: Ne provociram, samo sprašujem.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pri močnem zaviranju se sprednje vzmetenje stisne in manevriranje je močno oteženo. Tudi če v nagibu sredi ovinka začneš zavirati, se motor postavi pokonci in širi krivuljo zavijanja (zveča se radij). Poleg tega imaš pri močnem zaviranju vso težo telesa na rokah, zato potrebuješ kar precej moči že za to, da se obdržiš na motorju.
V konkretnem primeru bi pomagal manever izogib oviri (katerega nekaj let učijo tudi v naših avtošolah), ko spustiš zavoro in obvoziš oviro, potem pa pri poravnanem motorju lahko nadaljuješ z zaviranjem. Meni je takšen manever enkrat že prišel prav, drugače bi povozil policaja, ki je iz grmovja skočil na sredino ceste.
Pri vožnji se načeloma ne zavira in zavija naenkrat. Lahko pa mi je biti pameten za tipkovnico, ker v konkretni situaciji ne veš kako boš odreagiral

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Prav lepo je videt, kako motorist odleti.
evil.gif
Glede na avtomobile, je bila njegova hitrost dosti višja - tipično!