Eventim provizija???

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Gledam zdej, da bi vzel tri vstopnice za challenger v Portorožu v začetku julija, vse izpolnim, nakar vidim, da sta samo dve možnosti prevzema vstopnic, od tega obe plačljivi.. Ok, po pošti še razumem, da računajo, da pa ti hočejo vzet 90 centov zato, da pošlje RAČUNALNIK vstopnico na tvoj mail je pa mal tu mač! Resno, itak poberejo provizijo od prodanih kart, pa še tukaj hočejo nategovat. Mogoče kdo ve, če se plača kak 'dodatek' tudi na njihovih prodajnih mestih? Pa ne gre se za tist en evro ampak za princip. Kako jih ni sram zaračunavat dodatno provizijo za avtomatsko generiran mejl z vstopnico.

Pa ni to edina stvar, ki me je zmotila. Imajo tudi neko možnost 'odpovedi vstopnic', kao plačaš 5% zneska za to garancijo, da lahko odpoveš. A pazi zdej; v relevantne razloge za odpoved in vrnitev denarja spadajo samo kake smrti, hujše bolezni itd. samo s priloženim zdravniškim spričevalom oz. policijskim zapisnikom. Sem siguren, da marsikdo, ki doplača tiste 5% misli, da lahko odpove pač iz normalnih razlogov. Sej ko kupiš letalsko karto z možnostjo odpovedi ti tudi ni treba nosit vse žive dokumentacije, da ti skenslajo. Se vidi, da smo balkanci..

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Provizija ni zato, ker ti zgenerira vstopnice in pošlje na mail, temveč zato, ker morajo imeti potem na dogodku tehnologijo, ki omogoča skeniranje teh kart, da ne pride kdo s ponarejeno not, ali več oseb z enako naprintano.

Če kupiš na petrolu provizije ni, plačaš samo ceno, ki je na karti.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Aha, no pa sej bi lahko imeli nekaj podobnega kot je na kuponih.. Enostavno zgenerirano neko geslo, pošljejo na mejl, kupec to sprinta, oni pa tam to prečekirajo. Na koncu koncev, a s kako črtno kodo ali pa čim podobnim ne bi šlo? To da vsako online naročilo ocolajo še z dodatnim evrom jim zagotovo prinese več denarja, kot ga porabijo za preverjanje pristnosti kart na dogodku..

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Cena je kolkr vem 30c na karto?

Ti na zgenerirani karti dobiš kodo v črtni obliki in 10+ mestno kombinacijo črk in številk. In to je potem treba na dogodku preverit. Ker če ne ti enostavno stiskaš 10 kart iz enega pdfja. Zdaj na manjših dogodkih, kjer so stojišča to ni tako pomembno, če pa maš imaš označena sedišča se mora pa karta z uporabo izbrisat iz evidence, tako da nihče ne more (naprimer) na drugem vhodu z enako karto not.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Hvala za razlago, možno, da je 30c na karto, sem gledal samo skupni znesek. No sej ni problema, sem že šel iskat karte na Petrol, kjer so brez provizije.
smile-1.gif
Je pa recimo smešno, da ko kupiš kakšne karte za 3e recimo, da je 10% od tega provizija eventimu.. Volk sit, koza cela, karte doma torej