Eventim - karte - prestavljen koncert

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Torej me zanima, kaj se sploh lahko naredi, ali pač teh 30EUR "šenkam" eventimu.

Skratka 10 dni nazaj sem na petrolu kupil karte za koncert N. Belana za dan 20.3.2014.
No, to je zame nekako zaključeno. Čakam na četrtek 20.3 in se ob 21h pojavim pred Cvetličarno.

Čisto slučajno mi kolega javi - ti a veš, da je danes 19.3. koncert N.Belana v OrtoBaru. Pa mu rečem - ja očitno je potem 2x v LJ.
Grem pogledat na net, vidim, da je koncert prestavljen iz 20.3 na danes, 19.3 iz Cvetličarne v Orto bar.
Pač, danes ne morem na koncert.
In sedaj? Je moja krivda, ker ne spremljam neta vsak dan, da bi videl, da so koncert prestavili? Pa tudi če bi spremljal net, v nobenem primeru ne morem na koncert danes.
A mam karte samo še za spodkurit, ali lahko zahtevam denar nazaj?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
Najbolje da se ne spuščaš v take nakupe če nisi za to.

če bi bil bi prebral: V primeru odpovedi prireditve ali spremembe datuma prireditve imajo stranke možnost povračila polne vrednosti vstopnice.

V primeru odpovedi prireditve, lahko vstopnice vrnete v roku dveh mesecev po preteku načrtovanega datuma prireditve, pod pogojem, da se strinjate s splošnimi pogoji organizatorja in lokacije prireditve, na isti način, kot ste jih prejeli (ali jih vrnete na prodajno mesto, kjer ste jih kupili, v primeru naročila po telefonu, faxu ali pri online naročilu pa pošljete originalne vstopnice s priporočeno pošto

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Super, hvala vama za odgovor.
Sem se tako navadil, da kar na alter vprašam, predvsem zaradi praktičnih izkušenj.
Tudi to o spremembah datumov sem že zasledil, ampak v praksi se dostikrat kaj zakomplicira. Pa so še taki pogoji itd itd. Drobni tisk blablabla. Govorim čisto na splošno, ne samo o eventimu.
Kul, bom šel potem zamenjat.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne razumem: Čakaš na 20.3. in se ob 21h pojaviš pred Cvetličarno. Kako hudiča, saj je ura šele 7 zjutraj?
stupid-1.gif

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ne razumem: Čakaš na 20.3. in se ob 21h pojaviš pred Cvetličarno. Kako hudiča, saj je ura šele 7 zjutraj?
stupid-1.gif

Hipotetično bi prišel in čakal, če ne bi dan prej ugotovil, da je koncert prestavljen
rolleyes-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
No, so celo eni članki po netu, kako so ljudje čakali pred cvetko.
Še ena stvar - sem šel na petrol, da bi dobil denar nazaj. Pa ni mogel stornirati nakupa - češ, da samo v primeru, če je koncert odpovedan. Potem grem še enkrat prebrat njihovo stran s FAQ.

Kupil sem vstopnice za dogodek, ki je bil prestavljen na drug termin/lokacijo. Kaj naj storim?
Eventim SI, d.o.o. je le posrednik pri prodaji vstopnic in ni odgovoren za povračilo denarja za kupljene vstopnice, se bo pa po svojih najboljših močeh potrudil, da bo to storil organizator.

V primeru, da je prireditev prestavljena na drug termin/lokacijo in vam ta ne ustreza, lahko vstopnice vrnete v roku dveh mesecev po preteku načrtovanega datuma prireditve, pod pogojem, da se strinjate s splošnimi pogoji organizatorja in lokacije prireditve, na isti način, kot ste jih prejeli (ali jih vrnete na prodajno mesto, kjer ste jih kupili, v primeru naročila po telefonu ali spleta jih s priporočeno pošto in vašimi podatki (ime, priimek, naslov, številka vašega TRR-ja, kamor vam povrnemo denar) pošljete na Eventim SI, d.o.o., Celovška 25, 1000 Ljubljana).

Se pravi, dejansko niso dolžni oni vračat denarja, ampak organizator. Se mi pa dozdeva, da se jim bolj kot ne j.ebe in mi bodo samo odgovorili, da cvetka denarja ne bo vrnila. Na eventimu so odgovorili, da bodo preverili, kaj se da storiti. Dvomim pa, da bo iz te moke kaj kruha nastalo
tongue-1.gif

Kot sem že rekel, mi ne gre tolko za 30EUR, kot za princip, da pač ni tvoja napaka, če je koncert prestavljen. Sploh pa če je to na PREJ. Sem si vzel prosto že 1 teden prej, se zmenil še z eno osebo, da je ona isto imela prosto in potem ta scena
tongue-1.gif

V glavnem, tolko da veste, da morate očitno vsakodnevno spremljat kakršnekoli spremembe.

Bom pa tukaj sporočil, kako se je razpletlo.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Kako že pravijo? Mi o volku, volk iz gozda
smile-1.gif

Ravnokar dobil odgovor, da je stvar urejena. Na petrolu moram povedat, da naj pokliče eno številko, da mu javijo, da lahko stornira in to je to.
Tako da kar se tiče Eventima - same pohvale
cheer.gif