eno vprašanje glede 2 številk

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
torej strokovnjaki: ali je možno v enem gsm aparatu uporabljati 2 številki(2 sim kartici) To me zanima zato da nebi s seboj nosil 2 gsm aparatov. Dosegljiv moram pa biti na obe številki.(ena službena in ena privat)

LP

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Neke uporabne rešitve ni... vmogoče kje kaka kesotika, za katero še noben ni slišal
tongue-1.gif

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
nekaj sem slišal da nekateri telefoni podpirajo kao prepoznavanje 2 sim kartic oziroma da se nekam notr vtakne nek nastavek za 2 sim kartici, ceprav se mi zdi da pri marsikaterem gsm aparatu za kaj takega nebi bilo prostora
confused-1.gif

malo precej bedno je 2 gsma s sabo vlačit
uf-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Ena z bolhe:
klikk

Pri teh dual SIM (so celo za tri SIM) je problem v tem, da ne delujeta ob kartici hkrati... ampak je potrebno ponavadi mobilnik ugasnit, da se aktivira druga SIMka ... in tako je hkrati aktivna le ena kartica ...

Pa se kolikor sem bral pred casom, je lahko problem s kaksnimi novejsimi SIM kartica (pametna SIM kartica). Vcasih se je dalo klonirat vec SIM kartic na eno posebno SIM kartico... vendar so bile redke SIM karticeee, ki so se dal klonirat (predvsem kaksne prastare
tongue-1.gif
)...

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Benefon duo je ponujal ravno to opcijo, ki pa je kot tista s bolhe(očitno) popolnoma neuporabna
uf-1.gif

Bi pa tudi meni ta stvar prav prišla, seveda da obe kartici delujeta iztočasno, problem je ker je treba med službo za sabo vlačit, služben telefon in privat (je pač težko nekatere privadit, da te kličejo med tem časom na služben tel.
frown-1.gif
)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ALS. Sam uporabljam to storitev. Službena št. je nosilna, privatna podrejena. Klice sprejemaš na obeh številkah, odhodni klic pa moraš določiti na aparatu iz katere linije gre. Sprejem SMSov na obe številki, oddaja samo iz nosilne. Ravno tako paketni prenos podatkov. Call-wait deluje; vendar samo za klice na isti številki. V času aktivnosti na eni številki je druga zasedena...
V tujini deluje samo nosilna številka.
Zadevo urediš na Mobitelovem centru, aktivirana je v parih dneh. Če imaš Nokio pa te čaka še obisk Teleraya, da ti to omogočijo na apatatu. Pazi; če nadgrajuješ SW na aparatu se ta nastavitev povozi. Načeloma je vklop zastonj.

V bistvu ALS omogoča ponudnik (Mobitel).

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
A ni tukaj pogoj, da ta obe številki v istem paketu, oz. isti naročnik?

Vsaj svoj čas je bilo.

Torej npr. MPO in npr. Prosti čas - ne gre.

LP

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne. Pogoj je isti operater in ista omrežna (npr. 041 za obe cifri). Jaz imam eno št. na MPO, druga je prosti čas.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Ne moreš imeti različnih paketov. Lahko sta obe na MPO.

Lahko imaš ločene račune, vendar sta obe v istem paketu.

In pogoj je isti lastnik oz. naročnik.

Če ne verjameš - čekiraj Mobitel.

LP

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem no...
moja nosilna številka je last podjetja in je vklopljena v MPO.
moja podrejena številka je moja osebna, ni vklopljena v noben MPO oz. je celo v družinskem bonusu moje druge številke, ki pa ima osnovni SOS paket.
Vse sem uredil na Mobitelu, niti soglasja iz podjetja nisem rabil. Računa sta ločena, seveda, saj je en moj združeni račun za dve številki (ki pa zopet nimata istega paketa ampak samo lastnika) drugi pa je na firmo.
In ne, nisem lastnik firme oz. nimam vez tam.

Tako da te negiram na celi črti...
SIM pa je iz službene številke.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Sem hotel enako (MPO + Prosti čas) izvesti s 1.7.2007 in dobil negativen odgovor na MC.

Ponovno preveril danes na 041700700 in ponovno dobil enak odgovor, tako, da res ne vem.

Bom poskusil jutri na MC.

LP

Nazadnje urejeno:

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik Pongo pravi:
torej strokovnjaki: ali je možno v enem gsm aparatu uporabljati 2 številki(2 sim kartici) To me zanima zato da nebi s seboj nosil 2 gsm aparatov. Dosegljiv moram pa biti na obe številki.(ena službena in ena privat)

LP

Na ebayu lahko kupiš telefon ki podpira dve sim kartici in na obe si dosegliv istočasno.Tako da lahko imaš dva različna operatera. TELEFON _ EBAY