Ena R8 manj - Celovška

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Policaji so pa face, v 45 minutah ko sem se peljal v eno smer in nazaj, jim ni uspelo prit na kraj.
ko sem se ustavil,so pa tisti ki so bili že tam, povedali da sta se vmes dva patrulji pelali mimo, pa niti ene ustavila da bi zavarovala kraj, namreč R8ka je bila na obeh "prehitevalnih" pasovih v obe smeri, kosi razbitin pa po celem vozišču. Avto je imel pa poleg R8 neke rdeče oznake, ampak ne vem kaj piše, koliko stane sploh tak avto? 150k€ ? 180k€ ?
Ker spredaj je kar fino sesut.

Skratka, sramota za policijio, da so rabli več kot 45 minut do tja.

EDIT: svojo sliko sem zbrisal in dodal to.
Vir: http://www.hondaclub-si.com/forum/viewtopic.php?t=47161&highlight=

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
JA ljubljanska prometna je sploh katastrofa... enkrat se je zgodila prometna pred menoj na avtocesti, ponoči ob 23h, na prehitevalnem pasu. Smo veš kot pol ure čakali policaje, bilo je pa pred šentviškim predorom, sem 3x klical da se bo nekdo zaletel pa so frajerji brez lučk prišli... ccc

LP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Prometno na avtocesti je dolžan zavarovati DARS (ki tebi oz zavarovalnici tudi izda račun ki vsebuje postavko stroski zapore ceste in stroski posredovanja darsa).

Če nihče ni bil poškodovan policija tam sploh nima kaj iskat. to je stvar lastnika oz. zavarovalnice. Morda jih sploh ni poklical.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
kaj pa problem tu prek robnika zapelat..če bi bla sila. Za nekega cigota z R8 pa se nihče ne bo trudil

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kako nima? Če je avto razbit in ovira prometa mora prit policija, da "zavaruje" okolico in poskrbi za nemoten promet naprej...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Dobrih 100k€ nov AFAIK.

Malo več... ta je MTM predelava. Mislim da se cena povzpne krepko čez 200 jurčkov.
d055.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako nima? Če je avto razbit in ovira prometa mora prit policija, da "zavaruje" okolico in poskrbi za nemoten promet naprej...

To ni res, če je prometna 1. kategorije je udeleženec dolžan vozilo umakniti s cestišča in zavarovati kraj nesreče (s trikotnikom). In glede na uro, tole vozilo ob pravilno postavljenem trikotniku ne ovira nikogar.

Se strinjam da je policija v službi ljudi in da mora pomagati po svojih močeh. Ni pa v službi zavarovalnic. In časi ko je policija pisala zapisnike za zavarovalnice so mimo. Obstaja EURO poročilo in naj si zavarovalničarji pomagajo s tem.

Razumi da sta sedaj na območju šiške dve patrulji. Ki se ukvarjata še z marsičem drugim kot pa z neko prometno kjer je udeležen en sam voznik.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Jop, in 80% voznikov tega ni sposobnih, kaj bodo vse babe + upokojenci kaj naredili...kvečjemu šli domov peš al pa z busom. Policija se potem nima kaj vozit mimo pa samo gledat in rečt; eh..saj morajo drugi urediti.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ja a zato ker se je en skantal se mora policija peljat naokrog? Saj pravim, razumem kaj hočeš povedat ampak to enostavno ni delo policije. Če nekdo ni sposoben EURO poročila izpolnit naj pokliče asistenco od zavarovalnice. Ker je to posel ki ga imata občan in zavarovalnica. V končni fazi, če policija obravnava tole nesrečo bo voznik na slabšem. Avto je itak kasko in če policija obravnava bo padel tudi ukrep.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

To ni res, če je prometna 1. kategorije je udeleženec dolžan vozilo umakniti s cestišča in zavarovati kraj nesreče (s trikotnikom). In glede na uro, tole vozilo ob pravilno postavljenem trikotniku ne ovira nikogar.

Se strinjam da je policija v službi ljudi in da mora pomagati po svojih močeh. Ni pa v službi zavarovalnic. In časi ko je policija pisala zapisnike za zavarovalnice so mimo. Obstaja EURO poročilo in naj si zavarovalničarji pomagajo s tem.

Razumi da sta sedaj na območju šiške dve patrulji. Ki se ukvarjata še z marsičem drugim kot pa z neko prometno kjer je udeležen en sam voznik.

A se ti zajebavaš? Na prehitevalnem pasu na avtocesti, PONOČI je stal avto povsem razbit. JAz sem bil z rešilcem pa sem prižgal lučke pa vse, pa trikotnik sem postavil pa je malo manjkalo da bi se kdo zabil v nas. Ker eni bremzajo na ful, eni se skoraj ustavijo ko firbcajo, tretje pa boli ku*ac pa 160 mimo pripizdijo... da negovorim kako je neslo steklo pa plastiko po zraku da smo šli raje zadaj za avto stati...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Verjetno razume vsak vsakega, a vseeno
smile-1.gif

Če se nekaj dogaja, kjerkoli, s komerkoli in čimerkoli, kar ni ravno normalno, je policija dolžna zadevo raziskati..pa če je ne vem koliko pravil prej, to je prvotna naloga policije.

Če nekdo po dvopasovnici "postavi" avto postrani je nekaj hudo narobe, ali je vozil pod vplivom, ali prehitro ali pa je nesposoben. V vsakem primeru se mora izrečti kak ukrep in voznika kaznovati.

Drugo pa bi recimo bilo, če bi nekomu avto zakuhal ali pa bi mu počila guma. Kakor hitro pa pride do "nesreče" pa bi se IMO morale zadeve raziskati, saj obstaja utemeljen sum, da nekdo ni vozil po ZVCP in mora biti kaznovan.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
ne ne zajebavam se. Strinjam se, da je ta avto predstavljal velko nevarnost ampak če se v 45 minutah ni pripeljal dars potem se prvo buni čez njih in potem čez policijo. A ti jaz povem kje vse se je že po 45 minut čakalo rešilca?

In trdit da je nekdo katastrofa zato ker si ti enkrat dozivel da so se nekam pripeljali brez luck je mimo. Pa sicer tudi sam nimam dobrega mnenja o prometnikih iz ljubljane ampak kr tko pavsalno ocenjevat se mi zdi nefer.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ja, samo ni kadra ki bi vsako prometno raziskala zakaj je avto šel počez. pa saj tu ni kaj raziskat - mi bi ga mogli vozit pa se nam to ne bi zgodilo

alter_strokovnjaki.press =)

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
c/p kar sem napisal na H forumu, da ne boste preveč gruntal kaj je bilo
smile-1.gif

Glede na to, da je bil v travi še en avto razbit zadaj desno, si jaz potek cresha tako predstavljam: audi drvi po Celovški v smeri Gorenjska, ko dohiti Nissana. Nissan vozi po levem pasu in tik pred audijem menja pas. Ta ga nabije in vsak po svoje odletita na travo (Nissan je bil 100m pred audijem na travi pri Petrolu).