En zunanji disk, dva rač.?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Na tak način ne bo šlo priklopit dveh računalnikov. 2x firewire je menda za napajanje.
Za več računalnikov hkrati boš moral nabaviti disk z LAN priključkom - glej MyBook serijo World.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
V comshopu v evroparku sem pred kratkim videl razdelilec, ki omogoča, da neko usb napravo uporabljajo tudi do 4 računalniki hkrati. Poglej malo o tem.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Pa lahko napravo uporabljajo vse 4 naprave hkrati ? Saj načeloma je možno, edino nek pameten kontroler mora biti not.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Priklopiš ga na nek router/switch. Tako da če tega še nimaš, boš moral še to dokupit.
Pa svetujem ti gigabitni switch, maš tudi takšne poceni variante za 40€.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
In MyS.. Book World zna posiljat hitreje kot 10 MB/s sekundo ? (konkreten podatek, ne predpostavke, te že imam)

2 FW ne gre na 2 PC.
USB "razdelilec" tudi ne.

2 FW sta zato, da če imaš 5 teh diskov, jih lahko vse na PC priklopiš. (marjetična veriga al kak je že strokovni izraz)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Sam sem pred skoraj dvema letom težavo skušal rešiti tako, da sem kupil zunanji disk z možnostjo priklopa na mrežo: http://b2b.mimovrste.com/artik...m-8mb-usbmrezni

Izkazalo se je, da je ta disk navadno sranje. Na mreži dela po SMB protokolu in je počasen, da bolj ne more biti. Včasih imam občutek, da ne dosega niti 10Mbit/s. Če dostopam do njega prek FTP ali USB dela normalno. Poleg tega je nenormalno glasen.

Sedaj gledam tole zadevo: http://b2b.mimovrste.com/artikel/2170038324/q=linksys/mrezna-shranjevalna-enota-linksys-nas200
Ima kdo kakšne izkušnje? Dela dovolj hitro in po TCP/IP, ali je spet bolj počasna zadeva?
Skrajna možnost bi bila tole: http://b2b.mimovrste.com/artik...v-linksys-nslu2

Nekako mi ni do tega, da bi imel na mreži mašino, ki bi služila samo kot strežnik, toliko pa te zadeve spet ne potrebujem. Varianta bi bila samo, če bi to mašino uporabljal tudi kot router in FW - ampak na Linuxu sem mrzel, leta, ko sem pa z veseljem zabijal ure s spoznavanjem računalniških zadev, so pa tudi že minila.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Kolega ma mrežnega mybooka, samo ma doma žal le 100mbit mrežo, tako bo treba koga drugega vprašat

EDIT: je priklopo direkt na računalnik (giga mrežna), pa ni šlo več kot 6MB/s. Tako da je načeloma že 100mbit mreža prek preveč
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če dejansko rabiš hkratno uporabo na dveh računalnikih, ga na enega priklopi in daj v skupno rabo in z drugega dostopaj preko mreže.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Kolega ma mrežnega mybooka, samo ma doma žal le 100mbit mrežo, tako bo treba koga drugega vprašat

EDIT: je priklopo direkt na računalnik (giga mrežna), pa ni šlo več kot 6MB/s. Tako da je načeloma že 100mbit mreža prek preveč
grin1.gif
I told you so.
smirk-1.gif

Testi pravijo da dosega tam, ajd, če mu malo še zlažemo zraven, 30 Mbps. Torej je navaden fast ethernet (100) več kot preveč.
(kak jim rata prenos 100 MB/s z diska upočasnit na 3 MB/s je verjetno znanost zase)

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Evo moj test, ni sicer ne vem kaj, ampak dosega res tam okrog 30-40Mbps. Kopiral sem 600MB mprjev. Hitrost je pa verjetno taka, ker procesor na katerem vse tole laufa ni ravno en biser. Pač low-cost varjanta, ARM 9 z dodanimi interfacei. Pomoje laufa na temle procesorju.
528102-mybookworld.JPG

Priponke

• 528102-mybookworld.JPG
    528102-mybookworld.JPG
    79,8 KB · Ogledi: 164
Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
To je navadni preklopnik. Torej napravo lahko uporablja samo eden izmed računalnikov hkrati.
Edina prednost je, da pač ne rabiš kablov preklaplat
grin1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.369
9.625
113
EU
Ja. Vedno uporablja samo eden od dveh računalnikov.
Eden disk ne bo spravil v obratovanje na dva Abaka hkrati.
Delno možnost daja moj Medion USB disk, ki ima tudi ESATA.
ESATA kabel lahko priklopi na eden, USB kabelna drugi računalnik.
Prvi računalnik tako koristi disk prek USB-ja, vendar ob zagonu drugega, kontroler v disku avtomatično odklopi prenos preko kabla USB, in vklopi ESATA. Malo boljše je, vendar ni tako, kakor bi redorange želel.
grims-1.gif