električni radiator

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.208
3.571
113
Marlbor
Priporočljivo, da ima ventilator, ker ima 2x boljši izkoristek ...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
sicer res veliko večino elektrike pretvori v toploto ampak nič kaj dobro ni če je na enem koncu sobe vroče na drugem pa mrzlo... ventilator pa to razpiha po sobi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Priporočljivo, da ima ventilator, ker ima 2x boljši izkoristek ...

Na začetku malo hitreje zagreje, drugače pa ni razlike. Izkoristek pa kot so že ostali napisali je v vsakem primeru 100%.
Termostat pa lahko priklopiš tudi zunanji (namontiraš vmes na napajalni kabel). Recimo tole: http://www.conrad.si/Wallair-R...p;otp1=tablink2

Obstajajo pa tudi takšni za v električno vtičnico, kjer lahko še timerje programiraš.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
sicer res veliko večino elektrike pretvori v toploto ampak nič kaj dobro ni če je na enem koncu sobe vroče na drugem pa mrzlo... ventilator pa to razpiha po sobi.

Imam dva takšna radiatorja, enega z ventilatorjem in enega brez. Ventilator ima vgrajen še svoj 400W grelec.
Ti ventilatorji so zelo mali in zelo slabo mešajo zrak, tako da nekega velikega efekta od njih ni (razen da ti dodajo par 100W grelne moči). Pa če imaš srečo začne po par mesecih ružiti kot avijon
bonk.gif

Sicer pa vroč radiator zelo lepo ogreje celoten prostor. Konvekcija naredi svoje. Pa še tiho je.
(ni mi treba omenjati da navadni radiatorji tudi nimajo ventilatorjev in se obnesejo čisto vredu)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.208
3.571
113
Marlbor
Si pisarno grejem na elektriko, 16 kvadratov, prostor se v trenutku prelufta, ko odpreš vrata. Sem probal že različne radiatorje in imam najboljše izkušnje s takšnim na ventilator. Tisti brez ventilatorja je pa fajn, da si noge grejem.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
rabim en električni radioator za ene 25m2, pa da ima to opcijo, da bi šel recimo ponoči na nižjo stopnjo delovanja, zjutraj pa da bi zahajcal tko kot mora...

Zdej ne vem, a tale http://www.ideo.si/a/Radiator_oljni_OIL_902_HYUNDAI to omogoča, ker ima neki 24urni izklop pa vklop, pa nastavljiv termostat?

ta zna samo on/off ob uri. to kar bi ti rad, bi rabil elektronsko nastavljanje. tvoj primer ima pa "mehansko" vrtenje gumbov, tega pa radiator sam ne more naredit.

Termostat na priklopnem kablu bi tudi bila rešitev. Samo spet more bit elektronski, da si urnik naštimat, kdaj in na kolk stopinj naj vklaplja.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Naj gre v Hofer kupi unga električnega 2kw za 25€, ima tri leta garancije, lahko ga prišravfa na zid, ima termostat, timer, ventilator, greje isto kot 2 kw glamoks , atlas,... Če pa hočeš nek fensi videz pa po videzu išči.

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
6
38
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Naj gre v Hofer kupi unga električnega 2kw za 25€, ima tri leta garancije, lahko ga prišravfa na zid, ima termostat, timer, ventilator, greje isto kot 2 kw glamoks , atlas,... Če pa hočeš nek fensi videz pa po videzu išči.

maš kak link?

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Ravno linka ne najdem, je pa neki takšnega:
216920_STUDIO-Elektro-Konvektor_xxl.jpg

Jaz imam dva pa se greje 50m2 stanovanje čisto OK. Brej sem imel oljnega+atlasovega zidnega, pa sta oba crknila. Ker je bila nuja, ko je crknil prvi sem "začasno" na hitro vzel tega, pa ker je celo zimo delal ok, sem vzel še enega.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.493
850
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik haiti pravi:
pred kratkim sem prenavljal pisarno(14m2) in malo brskal po netu, ker me vedno zebe v noge ko sedim cel dan za računalnikom sem nabavil ta radiator http://www.tersus.si/varcni-elektricni-stekleni-radiator-beha-1000-w-812-x-417-x-89-mm

zdaj ga uporabljam dober teden in mi ni žal da sem odštel malo več, pa še dizajn se zlije z prostorom ...priporočam

z radiatorji Beha si jaz grejem celo stanovanje že 4 sezone. Odlični so in zelo ekonomični. Tudi jaz priporočam!
zmaga.gif