Električna stekla, samodejno delno odpiranje

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Mogoče je v naslovu napisano malo narobe, pa bom raje razjasnil kar tule:

na vozilu (mislim, da tule nima pomena pisat znamke) imam električno odpiranje stekel.
Eno od teh, tisto na moji strani spredaj, se kljub temu, da ga zapre avtomatika (torej pritisnem tipko, okno se samo zapre do konca) nato samo odpre za cca. 10 cm (tipke se ne dotikam več). Če ga kasneje ponovno zaprem, se zgodba ponovi do "n" zapiranj. V glavnem, okna avtomatika noče zapret. Šipa gre do konca gor in nato sama za cca. 10 cm dol.

To se mi je zgodilo že drugič. Po določenem času pa je spet vse v redu. Kaj bi bil vzrok temu?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Pri vseh teh avtomatikah je tako da jih je potrebno ponavadi kalibrirat na "ročen" način .. meni na passatu po odklopu accuja šipa ne deluje na avtomatiko dokler je ne odprem in zaprem do konca "ročno". Pri tebi je to očitno povezano še s tem da imaš sistem proti priprtju in ti šipo ko jo nekaj zablokira še vrne malce nazaj (prepreči "ulov" roke).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik top_shit pravi:
A4

Podobno kot A6. Sam potem bo že tako, da jo boš moral na roke gor potegnt, en ti bo pa gumb pritisnil. Kasneje pride tako daleč, da že kar sama zleze dol.

Kako problem rešit ne vem, ker sem avto prej prodal.
evil.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
če ti kaj pomaga. lancia ma tak da spustiš šipo ročno in držiš tipko stisnjeno še 10 sec ko je v spodnjem položaju, potem spet dvigneš šipo do konca gor in držiš še 10sec. ko to narediš potem zadeva spet deluje avtomatsko

B81

22. jul 2007
37.655
10.948
113
Ja, s tem se ponavadi tudi avtomatika izklopi, vsaj pri mojem. Je pa fino imet to pri vseh 4 oknih, ne samo pri voznikovem....uporabim, če kadim v avtu.