Električna kosilnica na nitko

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Danes sem v Obi-ju videl, da imajo eno 230w kosilnico na nitko v akciji za smešno ceno (cca. 19€).

Ker imam en kos trate (dobrih 50m2), v bližini hiše in el. vtičnice
grin1.gif
za kosit, sem si mislil, zakaj nebi vzel nekaj takšnega.

Sedaj me pa zanima a bi to sploh zmoglo pokosit 20cm visoko travo ali naj vzamem 2x dražjo 600w kosilko.

Za resno delo imam nahrbtno kawasaki, ta bi bila tak hobi program, da kawasakija ne nosim iz skladišča in ga prižigam samo za 10 minut.

Mnenja???

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Za tak denar vzemi. Pa poglej kolk ma garancije
grin1.gif

Verjetno je pa res bolj za angleško travico
cheer.gif
)

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Tako nekako. Se bojim da boš s to kosil 1 uro in ti bo hitro jasno, da je bolje 10 min dela da si opašeš kawasakija in z njim pokosiš v 5 minutah
smile-1.gif
. Draga pa res ni in za kake vogale obiraz bi bila kul. Največji problem bo verjetno v nitki . ker je švoh, je nitka tanka in preden boš pokosil 10 kvadratov jo boš 3x ven vlekel - za ta denar najverjetneje nima avtomatske glave.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
To itak, sem narobe napisal. Omenjena ima verjetno tako, da moraš pet minut brskat in pritiskat, da dobiš nitko. Vsaj takšno imam sam, res je pa že stara cca 10 let.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Evo, hvala vsem za odgovore.

Ker se na te stvari ne spoznam, me zanima samo a bo 230w zadosti al naj raj gledam za močnejšimi.

Kosilo se bo pa samo tistih 50 kvadratov.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
50 kvadratov ni tako malo. Taka majhna kosilnica ti bo samo živce žrla... Kupi močnejšo električno al pa kako cenejšo motorno. Sej niso vredne kaj dosti, imaš pa hitro kilowat moči... pa seveda drXanje z bencinom...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Kakor so že napisali predhodniki - to je igračka za robove in tam, kjer z normalno kosilnico ne prideš zraven, manjši šopi trave po vogalih, robnikih itd. za kompletno košnjo raje poglej za kakšno manjšo električno na kolesih. To imam za doma (cca 70-80m2) jaz in že dobrih deset let pokosim vedno vse brez težav. Potem pa robove in okrog dreves s takšno majhno nitkarico.

Si pa bom malce sposodil temo za svoj problem: na vikendu imam TAKO NITKARICO , ki ima avtomatski sistem podaljševanja nitke. Dela v redu, vendar se mi je že drugič zgodilo, da je sistem za nitko 'zaribal'. Ko sem s tem problem prišel prvič na srvis v Grosuplje, so mi svetovali novo glavo, to sem tudi kupil, vendar se je letos problem ponovil. serviser v G-MM (sicer zelo prijazen možakar!) ni imel nobene ideje, kaj bi lahko bilo narobe, zato upam, da je kdo na Alterju, ki je imel podoben problem in ga je rešil.

LP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Evo, hvala vsem za odgovore.

Ker se na te stvari ne spoznam, me zanima samo a bo 230w zadosti al naj raj gledam za močnejšimi.

Kosilo se bo pa samo tistih 50 kvadratov.

230W je kavni mlinček .. no ali pa palični mešalnik. Poglej koliko ima dolžino laksa (širina košnje), domnevam da je premer celote nekje na ravni brivskega aparata (15-20 cm).

Sedaj lahko narediš poskus in na palični mešalnik daš 20cm laksa in greš kosit. Pomojem se bo zelo hitro ustavilo ko bo na laks padlo malo travice.

Skratka neuporabno, tole je za pokosit travico iz teglca na terasi.

Sicer pa za tak denar dobiš soliden srp + brus/oslo (precej boljša investicija) pa s tistim požanješ travico v 20 min, s takim brivnikom boš delal pa to pol dneva!

Električne kose so sicer lahko tudi solidne, navor EM je skoraj konstanten iz 0 in kar lepo vlečejo tudi če imajo relativno nizke moči. Ampak pod 500W niti ne glej!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Si pa bom malce sposodil temo za svoj problem: na vikendu imam TAKO NITKARICO , ki ima avtomatski sistem podaljševanja nitke. Dela v redu, vendar se mi je že drugič zgodilo, da je sistem za nitko 'zaribal'. Ko sem s tem problem prišel prvič na srvis v Grosuplje, so mi svetovali novo glavo, to sem tudi kupil, vendar se je letos problem ponovil. serviser v G-MM (sicer zelo prijazen možakar!) ni imel nobene ideje, kaj bi lahko bilo narobe, zato upam, da je kdo na Alterju, ki je imel podoben problem in ga je rešil.

Kupi polavtomatsko glavo KER:
- avtomaski sistemi sploh kakšni poceni žrejo več nitke kot bi morali (tud 50-100% več)
- kot si sam ugotovil crknejo zelo hitro in popravit se jih niti ne da (oz. se jih da tako da porabljajo 100% več nitke ker niso balansirani)

.. polavtomat ima samo preprost feder ki zapira nitko, če se slučajno kaj tam pokvari lahko vsak majster popravi.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Hvala za nasvet, bojim pa se, da za to mojo kosilnico sploh ne morem montirati drugačne glave. Bom pa pogledal danes v parih trgovinah kako je s tem, mogoče bi kljub vsemu šlo s kakšno manjšo predelavo. To na vzmet si verjetno mislil klasiko, ko pritisneš glavo v tla, da se sprosti nitka?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Ponavadi je glava navita na (kotrasučni) vijak ki je klasične velikosti. A je tu kaj drugače?

Polavtomaski sistem sem mislil tistega na pritisk ja.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz... Dobra tema. Mati ima v atriju bloka 6m2 ali nekaj takega travice. Bi to ustrezalo? Ker sosedje ne bodo navdušeni, da ropotam s s svojo motorno Alpino ne glede na dan in uro...
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ksz... Dobra tema. Mati ima v atriju bloka 6m2 ali nekaj takega travice. Bi to ustrezalo? Ker sosedje ne bodo navdušeni, da ropotam s s svojo motorno Alpino ne glede na dan in uro...
smile-1.gif

Če je v penziji potem ima čas, če travico strižeš ko ima 10cm bo tudi tak kavni mlinček delal OK!
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Tipično pri tej igrači je to, da bo na delu kjer gleda laks ven iz plastike sčasoma prežrlo plastiko in zadeva več ne bo uporabna. Ker tu garancija ne igra vloge, nov del bo pa 25 EUR boš vse skupaj vrgel v smeti. A to boš verjetno storil že prej ker 50 kvadratov se lotit s tem je....če poveš kje si, častim šteko piva, pa nas par pride na eno dozo smeha
evil.gif
).

Eno ničlo preveč imaš pri kvadraturi, da bi bila zadeva 'uporabna'.

(če že kupi el. kosilnico na kolesa...)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ponavadi je glava navita na (kotrasučni) vijak ki je klasične velikosti. A je tu kaj drugače?
Žal res. Pritrjena je na pogonsko os, ki ima spodaj širši del s 4 utori, fiksira pa se z vijakom ki gre v omenjeno os.

@Roberto: ta iz OBI-ja je narejena prav za takšne atrijske košnje!

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
@all...

Hvala za komentarje in mnenja.

Včeraj sem šel "od blizu" pogledat to čudo, pa mi je delovala kot neka igrača za otroke iz Kika
grin1.gif

Tako da je no deal for me
cry12bpy.gif

Bomo pogledali za kaj boljšega in močnejšega.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Da ne odpiram nove teme,. a ima kdo baterijsko nitkarco? Izkusnje?

Sam imam elektricno Bosch, pa je glava bolj boga,... skozi dol pada,. .nitka,..ah,.... preveč da bi našteval