Elastičen (mehak) silikon

19. jul 2007
2.895
1.609
113
Kateri silikon (ali katerikola tesnilna masa v tubi) je zelo mehka in elastična.

Gledal sem različne samolepilne tesnilne trakove in za mojo specifično uporabo nisem našel nič pametnega (in ker so baja silikonska tesnila najboljša), sem prišel na idejo da bi nanesel silikon na povšino, počakal nekaj ur, da ni več lepljiv in poetm dodal še drug del in bi imel custom made tesnilo.

To sem testno tudi poizkusil s silikonom, ki sem ga imel ravno v roki in deluje mi obetavno. Ker bom rabil kar nekaj tub (ki jih še moram kupiti) me zanima kateri silikon (nevtralni, kislinski ....) bi bol najbolj elastičen in mehak (to kar imam sedaj je solidno, bi pa mehkejši bil še boljši, lahko je tudi kakšna druga tesnilno/lepilna masa).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Precej prakse imam s silikonskim kavčukom za modele Modrin. ta ostane trajno elastičen, recimo tako, kakor zelo mehka radirka.
Vprašanje pa, če bi to lahko uporabil na način kakršnega predvidevaš, pripravljen Modrin (A+B) je tekoč, torej bi potreboval ustrezen model.
Verjetno pa bi ti v podjetju, ki to trži (Samson Kamnik) lahko svetovali tudi kaj drugega.

19. jul 2007
2.895
1.609
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
termobutil

Kaj točno želiš narediti?

Eno loputo (steklo, kovina) bi rad zatesnil, se temi kupljenimi trakovi nisem bil zadovoljen (niso ravno povšina, da bi se dalo lepo zalepit)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kaj pa silikon, ki je
- odporen do 150+ stopinj
- in ne spušča strupenih snovi:)?

Grelnik vode je po 4 letih začel spuščat. Sem ga že razdrl in vse OK. Edino mesto kjer lahko spušča je tesnilo, ki je med grelno ploščo in ohišjem.
Bi raje najprej probal pocen rešit, predno grem po novga.
Na servisu se mi ne oglasjo. Samo kolk imam izkušnje, se jim nič ne splača popravljat.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
727
113
Citat:
Uporabnik johan_blond pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
termobutil

Kaj točno želiš narediti?

Eno loputo (steklo, kovina) bi rad zatesnil, se temi kupljenimi trakovi nisem bil zadovoljen (niso ravno povšina, da bi se dalo lepo zalepit)
Se bo lopata odpirala redno, ali samo izjemoma?

19. jul 2007
2.895
1.609
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Se bo lopata odpirala redno, ali samo izjemoma?

Loputa se bo odpirala enkrat letno (tako da ga bom potem postrgal dol in dal vsakič znova svežega).
Gre se pa za en kletni jašek, to loputo se odpre samo enkrat na leto (pa še to ne nujno), če je potrebno kaj preverit z zadnje strani, tako da je dobro da dobro testni - in toplotno in vlaga (glede na to kako redko se odpira, nima smisla da bi vse razsul, da bi naredil kaj po današnjih standardih), ne sme pa trajno zalepit.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.459
9.760
113
EU
Kaj pa tesnilo za avtomobilska vrata. Dobi se za kupiti na metre, različnih profilov. Natakne se na rob lopute, spodaj pa balonski profil tesni.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
727
113
uporabi: Sika Lastomer 710
odlično zatesni in ostane trajno elastičen, namenjen je razstavljivim spojem.

Kupi se v tubi kot silikonski kit

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
ki so trde in nič elastične
Imaš različne prodkute. Potem pa ti ostane še trajnoelastični kit, ki se uporablja za avtodome in kamp prikolice (recimo za lepljenje/tesnenje okvirjev strešnih oken). Ni pa ta štos poceni.