ELAN tovarniška prodajalna

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Hm,
še vedno mi ni jasno, kako je lahko po 10 letih enaka situacija, namreč znižane smuči v elanu v Begunjah so DRAŽJE kot v Intersport-u.

Se pravi točno te smuči, enako okovje:
http://www.elanshop.si/smuci/9866-smuci-elan-speed-magic-ps-ps-elw11-0-ac0bkp16.html

http://www.intersport.si/shop/...38b37ff048b4607

480 vs 420

Da ne govorim, da nazadnje, ko se je gledal ta model 2014/2015, je bila cena v Celovcu 350 eur, v elanu pa takrat ravno tako znižano na 480.

Se komu sanja, kako je lahko taka razlika v prid Intersporta?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.454
2.174
113
Pred par leti, ko sem kupoval elanke, mi je prodajalec v intersport-u ½prišepnil½, da smuči niso enake. Da so v intersportu slabše kakovosti, brez titanovih vstavkov itd...
Šlo je za model SLX Race

Kakšna je tukaj zgodba ti pa ne znam povedat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Tovarniške trgovine niso skoraj nikoli cenejše od vseh ostalih.

Misliš, da bodo velike trgovine mirno gledale, da bo oni prodajali pod ceno? Prava tovarniška trgovina kvečjemu prodaja po lastnih priporočenih cenah.

Jaz recimo vsako jesen kupim ETA ozimnico, misliš da grem v tovarniško trgovino ponjo? Ne, je ceneje v vsakem merkatorju, sploh ko ima slednji akcijo.

Isto sem šel gledati Gorenje pečico pred kratkim v Gorenje štacuno, tja sem šel samo zato, ker imajo celo linijo razstavljeno, da bi tam kupil? Nisem prizadet. Kljub nekemu 10% popustu, je bilo 90% prodajalcev na ceneje.si ugodnejših.

To tvoje razmišljanje o tovarniških trgovinah je delovalo v socializmu, zdaj pa že dolgo ne več.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
ena je slabše kvalitete oz. z lepotno napako, česar sem vajen na Elanovih in bi celo trdil, da drži tudi v tem primeru (sem jih kupil v intersportu namreč)
za drugo da je različna dila pa preprosto ne more držati, ker je enaka, identična, spodaj zapisi o modelu so enaki, vse šifre pri črtni kodi itd.

to lahko drži le za npr Amphibio 11, ki je narejena posebej za določeno trgovino (npr Hervis, intersport) in je ni moč kupiti v elanovi prodajalni

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:Isto sem šel gledati Gorenje pečico pred kratkim v Gorenje štacuno, tja sem šel samo zato, ker imajo celo linijo razstavljeno, da bi tam kupil? Nisem prizadet. Kljub nekemu 10% popustu, je bilo 90% prodajalcev na ceneje.si ugodnejših.

To tvoje razmišljanje o tovarniških trgovinah je delovalo v socializmu, zdaj pa že dolgo ne več.

Hja, v socializmu je tovarniška prodaja pomenila (tudi) cenejšo robo s kakšno lepotno napako.

Tudi meni ta pojav ni všeč, se bo pa očitno treba nanj navaditi. Tovarniška štacuna ima priporočene cene, roba pa se tam prodaja, ker je kvalitetna in jo narod hoče imeti. (Upam, da to pomeni vsaj, da imajo na zalogi čisto vse modele in jih lahko takoj odneseš.)

V štacuni Gorenja sem šel tako pred časom iskat eno normalno mikrovalovno, takšno ki ob koncu gretja ne bo s piskanjem zbudila pol bloka. Našel sem jo b.p. (razstavljenih bilo kar precej), ampak v Gorenjevi spletni štacuni je bila še 30% cenejša. Takle mamo, v fizični štacuni je treba plačat protstor in folk, ki tam dela. I guess.
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:Isto sem šel gledati Gorenje pečico pred kratkim v Gorenje štacuno, tja sem šel samo zato, ker imajo celo linijo razstavljeno, da bi tam kupil? Nisem prizadet. Kljub nekemu 10% popustu, je bilo 90% prodajalcev na ceneje.si ugodnejših.

Hja, v socializmu je tovarniška prodaja pomenila (tudi) cenejšo robo s kakšno lepotno napako.

Tudi meni ta pojav ni všeč, se bo pa očitno treba nanj navaditi. Tovarniška štacuna ima priporočene cene, roba pa se tam prodaja, ker je kvalitetna in jo narod hoče imeti. (Upam, da to pomeni vsaj, da imajo na zalogi čisto vse modele in jih lahko takoj odneseš.)

V štacuni Gorenja sem šel tako pred časom iskat eno normalno mikrovalovno, takšno ki ob koncu gretja ne bo s piskanjem zbudila pol bloka. Našel sem jo b.p. (razstavljenih bilo kar precej), ampak v Gorenjevi spletni štacuni je bila še 30% cenejša. Takle mamo, v fizični štacuni je treba plačat protstor in folk, ki tam dela. I guess.
tongue-1.gif

glede gorenja. Recimo merkur ima pogodbo z njim (oz kontra) in to pomeni vsaj isto ceno aparatov, s tem da ima merkur včasih znižanja, medtem ko jih gorenje nima.