ELAN in tekmovanja

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Že kaki 2 sezoni opažam da je ELAN kot proizvajalec zginu iz zaslonov......ko gledaš slalom....skoke....GS nikjer jih več ni
frown-1.gif

Je kje kaka fora? Recesija? Kaka pravila da se mora proizvajalec vsake tolk umaknt iz FIS ???

Kolkor vem jim gre OK Razvijajo dobre smučke....in zanimive patente....kje je catch
sprasujem se.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ni izginil. Valenčič fura Elan, Andrej Bank, Martin Schmidt skače na Elanu.
Tudi nekateri naši smukači vozijo Elan.

Zgleda se ne vlaga toliko v razvoj tekmovalnih smučk kot včasih in so izgubli stik z najboljšimi.
Zato pa ga vozijo drugo in tretjrazredni smučarji.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Sam sem mislu da je kaka fora da waveflex ni dovoljen v FIS....čeprav vidim na strani da so SL in GS FIS approved.

Škoda da niso več v špici........smučke (vsaj zeleni program
evil.gif
) majo 10/10

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Nisva ne ti ne jaz tista, ki veva kaj je 10/10 pri tekmovalni dili
wink-1.gif

Se pa uvrščam med boljše rekreativce, pa mi je bil Elan vedno premehak.
Že 15 let furam Rossignol, zadnja 3 leta Rossignol 9S (ne "trgovinsko tekmovalno" s Hervisa) pravo tekmovalno s kvadratnimi, odprtimi robovi, kaljenimi robniki, alu plato in 185KG vezmi
evil.gif

Dila trda kot satan, ampak kot taka, mi zelo odgovorja glede na konstitucijo in način smučanja.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
No ja....odvisno je tud od teže uporabnika......tko da pri meni se elan ne krivi prekomerno
evil.gif

Pa pozab kaljene robnike......to sm mel tud jaz na edinih smučkah k niso ble elan.....fischer revolution plazma edge.....prvič nabrusiš....in ni več kaljenih kant
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ta Elan ma sicer res super smuče, ampak robnike bi pa res imel lahko trše, vsaj pri višjem rangu smuči. Pa ne moreš, da po dveh, treh dneh zgubijo vso ostrino.
rolleyes-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Mel sem fischer plasma edge........fotr je mel Rossignol veleslalomke.........oboje trše robnike od elana.....

Etak samo prvo sezono....od druge naprej ko smo jih dal prvič strojno nabrust je bil isti šit......mogoče so res malenkost trši (tud pol)..zdržijo kak dan dalj brez brušenja...ampak to lih tolk da jih težje doma zbrusiš na tračni pa na ročne pile
smile-1.gif

Tko da te trdi robniki nisi nek wauuuuu.......plus ostaneš patriot
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
ja saj ravno to pravim.......ni šans na roke....

sam to eni štejejo kot plus!
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
@notranjc a majo Rossignolke še zmeram tolk tanke robnike?