eIzvršbe

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Se je že kdo poslužil tega načina izvršbe preko interneta? Baje naj bi skrajšalo vrste na sodiščih, upniki pa naj bi tako hitreje prihajali do svojega denarja.

eIzvrsbe

Kako to deluje v praksi? OK, izpolniš vlogo, oddaš, in...?

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Dela dobro, gre relativno hitro... če ni pritožbe je lahko pravnomočno nekje v mesecu dni (mogoče malo več). Upnik najprej dobi poziv naj plača v 8 dneh, nato dejansko izvršbo, ki postane pravnomočna v 15 dneh. Lahko se malo zavleče, če upnik ne dviguje pošte.

Rabiš digitalno potrdilo, moraš se registrirat, izpolniš, plačaš takso in je to to.

lp

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Taksa je 36€ za "klasično" izvršbo na en vir (ponavadi TRR), če hočeš še kakšen drug vir (nepremičnine, premičnine, OD ipd) se za vsak instrument povečuje za nekaj €. Stroške takse (in morebitne druge stroške) tako "zaračunaš" in se izvršba za toliko poveča.

Kako je, ko se zakomplicira ne vem, se mi še nihče ni pritožil (imam manjše zneske in se mi niti ne splača tožit če se kdo bi).

Sicer pa gre postopek v primeru pritožbe v sodno obravnavo na lokalno sodišče, stroški pa verjetno temu primerni.

Drugače pa si preberi navodila na svojem linku, je kar obširno navedeno kako in kaj po točkah obrazca.

lp

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Izvršba, nepremičnina...

Poleg tega je treba prištet še stroške izvršitelja.

Čas?

Kako leto pa pol.

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Seveda pri nepremičninah zna zadeva trajati kar nekaj časa.

Če želiš izvršbo na upnikovo premično ali nepremično premoženje moraš točno navesti za katere predmete gre. Če teh informacij nimaš izvršbe ne moreš vložiti (recimo podatke o TRR lahko pogledaš v registru za pravne subjekte, pri rubežu OD pa sodišče samo ugotovi kdo je delodajalec in mu pošlje sodno prepoved).

lp

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Primer:

Dolžni nam ca. 30 k eur... se pritožijo, jih sodišče zavrne, se pritožijo drugič z razlogom, da naj podamo listine, ki dokazujejo njihov dolg (KAR SMO SEVEDA STORILI ŽE PRI VLOŽITVI TOŽBE) in SODIŠČE JIM UGODI.....pa jebomater država jebena kurčeva...

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Napisali so, njihove številke (dolg) niso enake našim... torej mi smo vložili tožbo zaradi dolga 30.421 EUR in dodali zraven neplačane fakture, zdaj pa rečejo, da oni nimajo enakega dolga kao...in sodišče ugodi in kaj bo zdaj, ne vem, verjetno pravda 5 let...
kaj se to ne da nekak po hitri poti rešit? razmišljali smo že, da bi (ker imajo v lasti tudi tehnično trgovino, kjer smo kaj kupili včasih in kompenzirali) vzeli dosti robe in bi potem bili mi dolžni njim...

Nazadnje urejeno: