Edge 705 HR + CAD

milan58

Zelenc'
16. feb 2009
13
0
1
Nameravam kupiti garmin Edge 705 HR + CAD.Sedaj pa vas tukaj naprošam če mi lahko mal svetujete katero karto se najbolj splača naložiti na garmina in še to bi prosil kakšen je postopek namestitve.Skratka zelo bi bil vesel če bi dobil čimveč informacij.Vnaprej se vsakemu zahvaljujem za vsakršno pomoč,lp.

I

Izbrisan uporabnik #488

1. Kupiš topografske ali cestne karte, Adriatopo, Adriaroute itd. poglej po forumu.
2. Za namestitev so navodila s karto in z napravo pa tudi na forumu + help na pcju.
3. Uporabi prvo iskanje in googel preden takšna osnovna vprašanja postavljaš, to ne leti samo na tebe, ampak tudi na ostale.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
V navodilih, ki so priložena napravi je napisano, opisano popolnoma vse kar rabiš vedeti glede nalaganja kart. Moraš pa vedeti, da je Edge (katerikoli) v največji meri monitor srčnega utripa (HR) in kolesarski števec (hitrost, razdalje, kadenca, ...) s kvalitetno in obširno možnostjo obdelave podatkov po vožnji na PC-ju in šele nato navigacija. Če ga primerjaš z avtomobilskimi navigacijskimi napravami boš razočaran, glede izgleda in funkcionalnosti je bolj podoben Mobile XT programu na telefonu. Področja kart so pa odvisna od področij kjer se boš gibal. CityNavigator Eu je skoraj neuporabna, ceste po katerih običajno vozimo kolesarji so skoraj nevidne, pri ustrezni povečavi, da vidiš črtkano pot pa vidiš samo "ped pred nosom". Kot je Snečer napisal so potrebne topografske karte kjer pa AdriaTOPO izgleda daleč najlepše v primerjavi s topo kartami sosednjih dežel. Pri kakšnem MBK-gu pa ga rajši daj v žep ali torbo, ker nosilec ne bo vzdržal.

smrci

Zelenc'
3. mar 2009
4
0
1
Zdravo. Sem novi uporabnik tega foruma in moram reči,da je zelo dober,če ne celo najboljši. Tukaj izveš res vse,in še vsi so ti pripravljeni pomagati. Imam pa tudi eno vprašanje. Iz Anglije sem dobil Garmin EDGE 705 HR in seveda posledično v angleškem jeziku. Ali morda obstaja slo vmesnik za download-at oz. kje bi ga dobil? Za vsako pomoč se vam zahvaljujem.
p.s.: snecer,saj te razumem glede tvoje tretje točke,vendar vedi,da mogoče nismo vsi tako vešči glede PC tako kot ti in nekateri,pa brez zamere,le tako naprej fantje

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
MIlan58

Za cestno kolesarjenje AR 2.2, je dovolj podrobna, tudi z manjšimi cestami

Za MTB obvezno Adria topo.

Postopek nalaganja je enak kot na nuvijih, samo da moraš karte obvezno dat na kartico, ker EDGE pač nima svojega spomina. Glede postopka nalaganja je na tem forumu že več tem odprtih.

Nazadnje urejeno:

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Vsi Evropski garmini imajo že vključen slovenski jezik, le poišči v nastavitvah:
Menu -> Settings -> System -> Text Language -> Slovenščina je čisto zadnja v seznamu
smile-1.gif
. (pa pazi, da ne izbereš slovaščine).

LP

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Seveda ga ima no, kaj pa govoriš. Karte se ponavadi daje na SD ker:
- ima premalo spomina
- nalagaš piratske karte in jih pač nočeš naložoti v interni spomin

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Nevem no. Sam kupujem 605, pa sem na enem foromu o kolesastvu zasledil da ga za kartografijo nima. Lahko se tudi motim. Sicer pa ob danasnji ceni kartic je to cisto vseeno. Se malo pa bomo cene kartic izrazal v kofetkih. LP

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Kupil ga bom najverjetneje pri katerem slovenskem trgovcu. 605 pa iz enostavnega razloga, ker je malo cenejši, pulsmetra pa ne potrebujem. Doma imam dva, katera bolj malo uporabljam. Edina zamera 605 pa je odsotnost barometričnega višinomera. Imam pa eno vprašanje. Kakšna je prednost barometirčnega višinomera pred tistim, ki meri višino preko gps signala. 605 bi uporabljal kot nadomestilo kolesarskega števca, navigacijo na kolesu, ter na compu dnevnik voženj in dnevnik višinskih profilov. Hvala

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Kupi ga v tujini in dobiš stvar precej ceneje, mislim da nekaj čez 185 gbp. Barometrični višinomer pa je načeloma natančnejši, ter omogoča sprotno spremljanje višinskega profila vožnje. Če pa imaš vožnjo shranjeno, pa ti edge 705 omogoča tudi pregled tvoje trenutne pozicije na profilu.

LP

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik cabrio pravi:
Pozdravljeni! Glede na to da se tudi sam spravljam nabaviti garmina 705 hr + cad iz tujine bi bil zelo hvaležen če bi pomagali s predlogi kje se ga da kupiti po ugodnih cenah. Najceneje sem ga zbrskal na tej strani, če bo pa še kje ceneje pa še toliko bolje. Hvala za pomoč
http://www.mynewcheap.co.uk/products/details/garmin-edge-705-hr-speed-cadence/11349/
Uff, tukaj imajo pa res poceni. Upam da pošiljajo k nam in da ni kaj poštnine...

smrci

Zelenc'
3. mar 2009
4
0
1
lalan,cabrio

Pojdita na angleški ebay,jaz sem ga tam dobil za 200 funtov+poštnina 6 funtov. Torej dosti cenejše kot pri nas.
Upam,pa da imasta master card.

Lp

cabrio

Zelenc'
12. mar 2009
9
0
1
Citat:
Uporabnik smrci pravi:
lalan,cabrio

Pojdita na angleški ebay,jaz sem ga tam dobil za 200 funtov+poštnina 6 funtov. Torej dosti cenejše kot pri nas.
Upam,pa da imasta master card. Lp

Kaj pa vem, sicer sem neki iskal po ebay-u ampak blazne razlike v ceni kot sem že navedel v prešnih komentarjih nisem zasledil.
Me pa zanima a si ti za 200 funtov dobil izvedbo edge 705 hr (Heart Rate Monitor) ali edge 705 hr+cad (Heart Rate Monitor & Cadence),
ker cenovna razlike med tema dvema izvedbama je kar očitna.

ivoho

Pripravnik
8. jan 2009
88
0
6
Ko tole malo prebiram se moram kar malo vključiti.
Imam 60csx kateri po mišljenju nekaterih kolegov in pa raznih prebranih temah na forumih kjub novejšim modelom kot Colorado in Oregon še vedno nekje najbolj ustreza navigaciji. Res so modeli Edge manjši lažji bolj športno naravnani in če odmislim da nekaj funkcij kot utrip itd. lahko nadomestim z dodatno uro bi se pred nakupom dobro pozanimal kaj od tega. No sam sem se za 60csx ko sem imel možnost izbire še vseh modelov. Predvsem hočem to dati v razmislek drugim.
Ali je kdo pomislil na tole. 60 setka nudi do 20 ur delovanja - preizkušeno. Če nimaš s seboj polnilnih baterij prva trafika in rešiš zadevo. Edge ima vgrajeno baterijo torej obvezno polnenje in to kje če si na poti in še da se jo ne da menjati. Torej polnilne baterije so nekje deklarirane za do 1000 polnenj. Recimo grobo tri leta vsak dan ( teoretično) koliko v praksi ne vem in potem ga lahko samo vržeš.
Luštna zadevca je Oregon vidnost v soncu pa je pri 60setki veliko boljša, bolj ko vanj sije sonce bolj se vidi na ekranu. pri Oregonu to manjka verjetno ekran na dotik tega ne nudi.
Če se motim naj me kdo popravi ali pa kaj doda.
lp
lp Ivo

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik cabrio pravi:
Pozdravljeni! Glede na to da se tudi sam spravljam nabaviti garmina 705 hr + cad iz tujine bi bil zelo hvaležen če bi pomagali s predlogi kje se ga da kupiti po ugodnih cenah. Najceneje sem ga zbrskal na tej strani, če bo pa še kje ceneje pa še toliko bolje. Hvala za pomoč
http://www.mynewcheap.co.uk/products/details/garmin-edge-705-hr-speed-cadence/11349/

Pa si ziher, da so to NOVE zadeve?!
sprasujem se.gif

Namreč StreetPilotov in Questov že doooolllllgggoooo ni več v proizvodnji...
rolleyes-1.gif