Ebay - max. Bid of highest offer

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Prodaja se item na ebayu. Recimo da je zacetna cena 100eur, jaz pa nebi rad zviseval cene z bidanjem. Namesto bidanja mu ponudim npr. 150eur in upam da bodo biderji odnehali nizje (recimo da zbidajo 135eur). Ali imam v tem primeru pravico do nakupa za 150€ ali bo zadevo dobil pac highest bidder?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Tisti, ki je ponudil največ, bo dobil zadevo za 1eur več kot je ponudil drugi najvišji ponudnik.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Zakaj pa ne počakaš do "tik pred zdajci" (pred koncem licitacije) in daš 1€ več, pa imaš...
Seveda, če ti cena še odgovarja...
Ker, če boš ti zdaj dal 150€, bo nekdo, ki hoče zadevo, dal 151€... in tako naprej...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Prodaja se item na ebayu. Recimo da je zacetna cena 100eur, jaz pa nebi rad zviseval cene z bidanjem. Namesto bidanja mu ponudim npr. 150eur in upam da bodo biderji odnehali nizje (recimo da zbidajo 135eur). Ali imam v tem primeru pravico do nakupa za 150€ ali bo zadevo dobil pac highest bidder?
v čem je sploh fora bidanja in dražbe pol, če bi se šlo po tvojem sistemu?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zakaj pa ne počakaš do "tik pred zdajci" (pred koncem licitacije) in daš 1€ več, pa imaš...
Seveda, če ti cena še odgovarja...
Ker, če boš ti zdaj dal 150€, bo nekdo, ki hoče zadevo, dal 151€... in tako naprej...
To sploh ni res, da daš 1eur več, pa je tvoje. Saj ne veš koliko je največja ponudba. Veš le, da je druga največja ponudba bila 1eur manj kot je trenutna cena.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
To sploh ni res, da daš 1eur več, pa je tvoje. Saj ne veš koliko je največja ponudba. Veš le, da je druga največja ponudba bila 1eur manj kot je trenutna cena.

Ja, samo če je 30 sekund do konca licitacije in daš 1€ več (najvišjo ceno do takrat pa tako vidiš), je "mogoče" tvoje, ker lahko en da 20 sekund pred koncem 1€ gor.
Če pa daš ti 2 sekundi prej 1€ gor (vse pripraviš, manjka enter), pa zna bit, da dobiš...
Poskusil, nekaj dobil, nekaj ne... je loterija...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ja, samo če je 30 sekund do konca licitacije in daš 1€ več (najvišjo ceno do takrat pa tako vidiš), je "mogoče" tvoje, ker lahko en da 20 sekund pred koncem 1€ gor.
Če pa daš ti 2 sekundi prej 1€ gor (vse pripraviš, manjka enter), pa zna bit, da dobiš...
Poskusil, nekaj dobil, nekaj ne... je loterija...
Nima smisla karkoli dalje pojasnjevati, ker očitno nimate blage veze kako deluje sistem.
Začetna cena je 1eur, jaz v štartu ponudim 100eur. Če ni drugega ponudnika je stvar moja za 1eur. Če kdo drug ponudi 5eur, je moje za 6eur. Če nekdo ponudi 50eur je stvar na koncu moja za 51eur. Če nekdo zadnjo sekundo ponudi 52eur, je stvar moja za 53eur.
In na koncu noben (razen mene) ne ve, kakšno ponudbo sem jaz kot zmagovalec vnesel.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Pa ja. Plačaš toliko, kot ponudiš. Jaz sem recimo v zadnji sekundi dvignil bid za 15 eur in plačal natanko 7 eur več kot tisti, ki je ponudil drugo najvišjo ceno. Po tvoji logiki nemogoče - po moji izkušnji pa sem plačal natanko toliko, kot sem ponudil.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Pa ja. Plačaš toliko, kot ponudiš. Jaz sem recimo v zadnji sekundi dvignil bid za 15 eur in plačal natanko 7 eur več kot tisti, ki je ponudil drugo najvišjo ceno. Po tvoji logiki nemogoče - po moji izkušnji pa sem plačal natanko toliko, kot sem ponudil.

Na ebayu na dražbi gotovo ne. Plačal si kolikor je bidal drugi najvišji + 1€.

Če si dal pa make offer, je pa druga zgodba.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Saj Ebay še vedno tako deluje. Postaviš mejo, do katere gre in ko drugi postavljajo ceno, se samodejno dviguje. Tako kot je napisal Pbutec.

Ko se zaključi, pa lahko klikneš desno od dosežene cene (kjer v oklepajih piše, koliko bidov je bilo). Tukaj je naprimer 0***2 vnesel 86 ali več že ob 14h, tako da ko so ostali višali ceno, se je cena samodejno takoj dvignila (e***6 je pri 85 obupal). Vse svetlo sive ponudbe so bile samodejne, evro nad ponudbo drugih.

1582573222790.png

Prodajalec lahko nastavi "Buy it Now" ceno (najmanj 30% nad izklicno) in lahko takoj dobiš po njej. Lahko vnese tudi minimalno ceno (če ni dosežena, se ne proda). Primer:

1582572317984.png

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Na ebayu na dražbi gotovo ne. Plačal si kolikor je bidal drugi najvišji + 1€.

Če si dal pa make offer, je pa druga zgodba.

Ne, make offer zagotovo nisem dal.
Saj ne, da ne verjamem, ampak zagotovo sem plačal točno toliko, kot sem bidal. Vem tudi, da sem tik pred koncem dvignil bid za 15 EUR (kupoval sem nek razvlaževalec zraka) in kolikor se spomnim, je bil moj bid nekaj EUR višji kot drugi najvišji - priznam pa, da je od tega že cca 6 let in da je čisto možno, da sem si tale zadnji podatek narobe zapomnil. Zna bit, da sem pač imel srečo z bidom in da sem ponudil točno toliko, kot je bilo potrebno. Mea culpa.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Jaz že leta uporabljam JustSnipe (priznam, da zadnje leto nisem praktično nič na ebayu kupoval, tako da se je mogoče kaj spremenilo), free verzija ti objavi tvoj bid 8 sekund pred koncem, kar meni v večini primerov zadostuje - sem dobil marsikaj precej pod ceno, ki sem jo bil še pripravljen plačati.

I

Izbrisan uporabnik 3287

placas samo 1 euro vec. in to je to. lahko das ze v startu svojo max ponudbo (katero si se pripravljen placat za doloceno stvar). sistem ti sam dviguje po potrebi (v kolikor nekdo drug ima prav tako ze nastavljeno na njegovo max ponudbo). sistem prav tako dviguje tudi njegovo ponudbo za en eur.

so pa prodajalci imeli fore: z drugim acc bidajo za ta artikel do svoje zazeljene cene. in/ali nastavijo bidanje z zadrzano ceno (ni mu treba prodati pod to ceno), tu le placajo drazji oglas na ebayu,....

ni potreben noben dodatni program....