Jap to je to, nekateri od njih so že registrirano z dejavnostjo "trženje vrednostnih digitalnih kovancev". Fantje, sedaj se splača to kupovat, ker cene gredo v nebo, mesečni donosi pa čez 20% ... vas še noben ni gnjavil po telefonu?Citat:
Uporabnik Jason pravi:
ugibam, da so se vrgli v kripto sceno in pripravljajo kaksen nov produkt
Kasirajo lepe dobičke na bitcoinih ...Se kaj dogaja s temi fanti?
V sloveniji so sektorji kriminalisticne policije. Pa naceloma gres zadevo na postajo prijavit ne na SKPZa akterje ne vem, ampak update iz druge strani. Zadeva Luxuris (bi pisala v namensko temo, pa je že par let mrtva, zato tu) je trenutno v predkazenskem postopku na policiji. To pomeni, da morajo intervjujati še par sto oškodovancev, preden gre lahko zadeva na sodišče, na sodišču bo pa trajalo še svojih nekaj let, da postane stvar pravnomočna in bodo lahko začeli s pregonom vpletenih.
Iz policije so me klicali na intervju (saj ne, da sem se zaman trudila priti pet let od tega, pa so me na vsaj treh kriminalističnih oddelkih v večih krajih po Sloveniji odslovili, ker nisem bila oškodovana in kljub številnim dokazom nisem smela narediti prijave). Tudi zdaj sem kljub posedovanju dokazov, ki niso imeli nobene veze z oškodovanci, lahko prišla na intervju izključno s pisnim pooblastilom vlagatelja, da govorim v njegovem imenu.
(Če ne plačaš položnice za 10 EUR, ti takoj rubijo z bančnega računa, za neplačanih 100 EUR prodajo hišo, če pokradeš par sto milijonov, pa traja 10+ let, da se sistem sploh premakne z mesta.)
Zakaj bi sploh podajal prijavo, če nisi oškodovan?Apollo8: pa si že kdaj poskusil? Prijave nihče ne sprejme, če nisi oškodovan. Še dokazov v predkazenskem postopku ne moreš izročiti, če za to nimaš pooblastila nekoga, ki je bil udeležen v shemi.
Seveda jih lahko.Apollo8: pa si že kdaj poskusil? Prijave nihče ne sprejme, če nisi oškodovan. Še dokazov v predkazenskem postopku ne moreš izročiti, če za to nimaš pooblastila nekoga, ki je bil udeležen v shemi.
Zakaj bi sploh podajal prijavo, če nisi oškodovan?
Eno je biti priča kaznivega dejanja.Pred banko vidiš roparje, ki so vlomili vanjo, prav tako si videl registersko številko avtomobila, s katerim so se pripeljali. Zakaj bi to prijavljal policiji, itak niso okradli tebe? Priča si posilstvu in prepoznaš storilca. Zakaj bi ga prijavljal, če ni posilil tebe?
Motis se. Vsakdo lahko pride naznanit sum kaznivega dejanja. Ne rabis bit oskodovanec ali karkoli.Eno je biti priča kaznivega dejanja.
To kar pa se thorexa tiče, pa ali si oškodovanec, ali pa njihov nategun. Gre za poslovno goljufijo in če nisi en ali drugi, nisi priča ničemur. Le sumiš, da eni in drugi med sabo mutijo. Legalno mutijo ...
In ne, nisi priča bančnemu ropu, ampak najemu kredita, za katerega sumiš, da ne bo vrnjen.
Niti nisi priča posilstvu, ampak seksu na klopci v parku, kjer sumiš da bo ded babo napolnil, čeprav ji trdi da je ne bo.
Ampak ne verjamem da je mojster kamorkoli sel karkoli prijavljat. V skrajnem primeru (ce te vsi odslovijo) lahko zadevo pisno prijavis na tozilstvo in potem tozilstvo policiji da usmeritve.