Dvig denarja na banki in osebni dokument

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Koliko vem imamo zaradi varnosti na bankomatih omejitev dviga na dan 100 EUR. Ko pa greš s kartico na banko dvignit denar pa moraš imeti osebni dokument, ki se strogo preglejuje. Pa vendar sem uspel dvigniti 500 EUR brez osebnega dokumenta, sploh ga niso zahtevali (NKBM centrala).

Nas bi moralo skrbeti?
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti se odloči ali te skrbi.

blagajnik je pač ocenil, da si to ti in da ti lahko da denar bp. mogoče si imel samozavesten nastop, mogoče te pozna na uč, mogoče ima slab dan, pa se mu ne da težit.

stranke ste vedno tiste, ki v vsakem jajcu najdete dlako. če bi blagajniki vedno iskali dokument, bi vam šlo v nos, če ga ne iščejo, vam gre v nos. uglavnem surlasti vedno.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
ksz...
Na "moji" banki, kjer v povprečju sem 2x na leto me tako ali tako poznajo, saj ni ena tistih podružnic, kjer se izmenja 1000 strank dnevno. Posledično tudi dokumenta ne zahtevajo vedno oz. ga zahteva le kakšna nova bančnica.

Pa me nič ne skrbi oz. mi celo paše ... je bolj domače.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Pogosto banke za dvig ne zahtevajo osebnega dokumenta, če gre za poslovalnico, kjer ima stranka odprt račun.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
odvisno kak imaš limit, ki pa je vrjetno spet odvisen od mesečnega prihodka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Če imaš CC lahko dvigneš "koliko hočeš", oz koliko imaš limit na CC.

Če seveda ima bankomat dovolj papirja na zalogi
wink-1.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Default limit je 100 EUR, lahko se ga dvigne.

Je pa res da sem nujno rabil denar in sem ekstra pazil na gibe (tečno mi je, vzemi kartico 500 EUR bi mel, kaj pa piše na tem listu ko ti nekaj tipkaš,...)

Citat:
Uporabnik softi pravi:(...) stranke ste vedno tiste, ki v vsakem jajcu najdete dlako. če bi blagajniki vedno iskali dokument, bi vam šlo v nos, če ga ne iščejo, vam gre v nos. uglavnem surlasti vedno.

Govoriš kot da bi delal na banki hehe. Varnost mojega denarja se mi ne zdi jajce. Kot vidim, lahko kradem kartice in dvigujem denar, če ne na tej banki pa na naslednji dokler ne najdem uslužbenca "ki mu ni več za delat".

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Naše bankomate tudi filajo izredno butasto. Če v tujini dvignem 400€, dobim bankovec 1x200, 1x100, 1x50, 2x20 in 1x10. Pri nas ? 20x20. Obup. Pol pa ni čudno da morajo stalno filati in si ustvarjajo podlago za provizije.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mogoče softi še ne pozna primera, ko ti kdo odtuji karto, sprazni račun ti pa potem kujaš, ker ni šans, da policija kaj naredi.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Točno tako! Banka ti verjetno nebo povrnila denarja, tudi če strokovnjak ugotovi, da podpis na listku ni pravi. Je pa res, da ga bi kamera posnela, ampak spet, potem lahko samo tiralico ven dajo. Čeprav bi banka morala povrniti ta denar, saj je njihov varnostni sistem odpovedal.
confused-1.gif

Tako da sedaj vem kaj narediti v krizi z denarjem. Kradeš kartice, si daš gor lasuljo in brado ter hop po bankah dokler ne uspe.
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Naše bankomate tudi filajo izredno butasto. Če v tujini dvignem 400€, dobim bankovec 1x200, 1x100, 1x50, 2x20 in 1x10. Pri nas ? 20x20. Obup. Pol pa ni čudno da morajo stalno filati in si ustvarjajo podlago za provizije.

Pred nekaj meseci sem bral samohvalo banke (pozabil ime), ki naj bi nadgradila programsko opremo bankomatov z "inteligentno rešitvijo", ki bo enkrat v prihodnosti omogočala ravno to. Rocket science za naše bankirje...
... za vsakega vaškega šalabajzerja pa popolnoma logična zadeva.
bonk.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Tudi pri nas nekateri bankomati izplačujejo 10€, 20€ in 50€. Različni modeli bankomatov imajo različno število predalov. Z večjimi vrednostmi bankovcev se povečajo tudi stroški varovanja in varnostno tveganje.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Pred nekaj meseci sem bral samohvalo banke (pozabil ime), ki naj bi nadgradila programsko opremo bankomatov z "inteligentno rešitvijo", ki bo enkrat v prihodnosti omogočala ravno to. Rocket science za naše bankirje...
... za vsakega vaškega šalabajzerja pa popolnoma logična zadeva.
bonk.gif
Da ne govorim o tem, da sem v Avstriji bankomatu (ne velja za vse bankomate v A)lahko celo naročil kako naj mi izplača.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.028
113
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Točno tako! Banka ti verjetno nebo povrnila denarja, tudi če strokovnjak ugotovi, da podpis na listku ni pravi.

Vidis ti kar nekaj trdis tja v tri dni. Ce se to zgodi, reklamiras ince ugotovijo da ni tvoj podpis, terjajo od tistega ki je sprejel tak listek in ni ugotovil da podpis ni pravi, tebi pa povrnejo denar. V povprecju cel postopek traja kak dober mesec.

Ne vem od kje si vzel podatek da je default limit 100 eur dnevno? Na studentskem racunu NLB je dnevni dvig na bankomatu omejen (csajdva meseca nazaj je bilo tako) na najmanj 400 eur (bilzraven ko je dvigal frend) na zlatih racunih (ki jihima vsak drugi slovenec) pa je 700 eur.

Nic nimam proti tebi ampak ne pisat ce ugibas ali pa vsaj napisi da ugibas.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Pardon za zmedo, ničesar nisem trdil. Sem rekel "verjetno" potem pa še tisti zmedeni smajli s vprašaji na koncu. Torej terjajo denar od uslužbenca, ki je takrat bil na okencu??

NKBM račun ti ne pusti več kot 100 EUR dvigniti iz bankomata. Pri tolarjih je bilo 20.000 SIT.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
To tudi mene moti. Ne na domači banki, kjer me poznajo, temveč na drugih podružnicah. Še niso zahtevali osebne, pa sem dvigoval kar nekaj denarja.
Isto pri kreditni kartici, čeprav sedaj s PIN-om je malce drugače. V ITA že pri plačilu 30 EUR s kreditno (in to s PIN-om), hočejo imeti osebno. Verjetno gre v primer komplikacij direkt prodajalki od plače, tako da zato orenk gledajo.
Recimo pri nas na pošti, pa moraš še za dvig 5 EUR, če jih dobiš po nakaznici, pokazat osebno in si na papirček zapišejo št. osebne. Verjetno kot dokazilo, da so preverili osebni dokument.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
ksz.

Če poznamo oz. gre za stalno stranko potem ni problema oz. je logično, da se ne komplicira... Če ne poznamo brez osebnega dokumenta ne gre nič. Vsaj pri nas je urejeno na tak način

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.028
113
Na NLB vedno zahtevajo osebni dokument razen v maticni poslovalnici kjer me poznajo.

Ob placilu s kreditno v tujini (Irska) sem moral pokazat osebni dokument ker se ji podpis ni zdel enak tistemu na kartici. Ko jepreverila da se to resjaz sem lahko sel

Podobne teme