DVB-T

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Dajte mi pomagat, ker sem se v množici kratic popolnoma zgubil. Gledam TV kateri ima vgrajen DVB-T tuner. Pa me sedaj zanima, če jaz pri kabelskem operaterju naročim digitalni signal..a bom s tem tunerjem lahko gledal brez box-a katerega dobiš pri operaterju?
Prosim za pomoč, ker se odločam za nakup TV

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Večinoma imajo televizorji vgrajene DVB-T sprejemnike, ki odkodirajo samo signale v mpeg2. Tisti, ki odkodirajo mpeg4, pa so še zelo redki oz. sploh ne vem če je pri nas kaj za dobit... Če se ne motim pa gre digitalna tv vsaj pri siolu in t2 v obliki mpeg4, prav tako pa je digitalna zemeljska tv pri nas v mpeg4, kar pomeni da si z vgrajenim DVB-T sprejemnikom lahko bore malo pomagaš.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če se ne motim imata siol in t2 različen način kodiranja. kdo ima katetrega pa ne vem.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
DVB-T je Digital Video Broadcasting – Terrestrial oziroma sistem prizemne digitalne televizije, gre ubistvu za signal, ki ga loviš na sobno anteno, le da je v digitalni obliki, le ta se pri ns že poskusno oddaja in lovi na določenih mesti, vendar je kodiran v MPEG4, medtem ko je večina sprejemnikov v TV-jih narejena za MPEG2, tko da slišš sam zvok al pa sploh nč. Vse skp sploh nima veze s kablskimi in IPTV-ji, ker če hočš gledat digitalno kablsko rabš DVB-C (cable), za IPTV (kar ponuja SiOL, T2,itd) so pa čist drgačni sprejemniki, tko da ti to čist nč ne pomaga pri spremljanju digitalne kablske/IP televizije.