DURS - zakj tako počasi?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.460
9.766
113
EU
Napisal darilno pogodbo za stanovanje sinu (zaradi gursizmov) in nesel na DURS da poštempljajo. Pač prvi dedni red je tax free.
Tam izpolnimo papirje in teta reče dajte telefonsko številko, da vam javimo ko bo rešeno. Kaj ne boste tega takoj rešili odvrnem. Ja gospod to pa ne gre tako hitro. Rešeno bo po enem tednu.
cry12bpy.gif

Sedaj mi ni jasno. Zadeva je pravno čista. Priložili smo še rojstni list da vidijo prvi dedni red. Sedaj pa treba čakati en teden, kot da sem naročil izdelavo načrta za stanovanje pri arhitektu . Javni sektor
bonk.gif

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Isto je bilo pri meni, ko sem dobil nepremičnino od očeta.
Sem pričakoval štempelj in lep pozdrav, pa me je odslovila, češ, da naredijo in pošljejo po pošti, da imajo več zadev in ne morejo tako na hitro.

No potem je prišlo čez dva dni po pošti domov.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Vsekakor.

Ampak po mojem mnenju je težava v glavah ljudi, ki tam delajo - mislijo, da pridemo k njim zaradi njih in ne, da so oni tam zaradi nas.

Ampak to ni problem posameznikov, to je problem celotne javne uprave - od vrha pa vse navzdol...

Tema za drugo debato
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
So kar hitri, meni so neke kar komplicirane zadeve naredili hitro.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.460
9.766
113
EU
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a misliš, da referent lahko podpisuje tak formular? dela odmero?
Mislim da bi moral to narediti referent-ka takoj, saj jih je sedem v pisarni.
Je pa babica z berglami prišla na odmero in ji je eden mimoidoči pomagal po dvojnem strmem stopnišču navzgor do vrat pisarne. Ko sta prišla gor je na vratih bil napis "zaprto". Delajo samo ob ponedeljkih in sredah, babica pa je priberglala v torek
frown-1.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Za odmero lopovscine dmv za uvozeno vozilo iz €U v novi gorici cakas do 3 tedne.
Postopek ki traja najvec 10 klikov na pc in unos podatkov lastnika.....
Ce bo slovenija kdaj drzava tega ne bo vec ampak.....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a misliš, da referent lahko podpisuje tak formular? dela odmero?
Mislim da bi moral to narediti referent-ka takoj, saj jih je sedem v pisarni.
Je pa babica z berglami prišla na odmero in ji je eden mimoidoči pomagal po dvojnem strmem stopnišču navzgor do vrat pisarne. Ko sta prišla gor je na vratih bil napis "zaprto". Delajo samo ob ponedeljkih in sredah, babica pa je priberglala v torek
frown-1.gif

se motiš. referentka je to sprejela, vnesla.
referent II je preveril
referent III odobril
žegen je pa na koncu dala vodja, ali pa svetovalka, ali pa višja svetovalka.

tak sistem smo hoteli in ga imamo. in v JU je lepo, res lepo zarisano kako gre postopek.

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.913
113
Jaz sem to delal januarja. Ob vložitvi so rekli 10 dni, po 14 dneh sem jih klical če lahko naredijo glede na to da gre za enostavno zadevo (prepis polovice nepremičnine ata-sin), potem sem se še tri dni z njimi pinkponkal da so poštempljali. Ata je zadevo zgradil leta 1980 in jo leta 2006 razdelil na dva dela (polovico je dal mami). DURS je trdil da bi ata leta 2006 moral plačat davek ker je pridobil polovični delež. No tukaj sem jim moral razložit da če si lastnik celote in jo razdeliš na dva dela mogoče res podariš sam sebi polovico, ampak pred tem moraš tudi sam sebi odtujit celoto.
bonk.gif
Ja, izpis zgodovine iz zemljiške knjige sem jim moral sam prinest.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Za odmero lopovscine dmv za uvozeno vozilo iz €U v novi gorici cakas do 3 tedne.
Postopek ki traja najvec 10 klikov na pc in unos podatkov lastnika.....
Ce bo slovenija kdaj drzava tega ne bo vec ampak.....
Hehe, isto tudi pri nas: 14 dni, je pa bila uslužbenka korektna in mi je svetovala, da naj grem v sosednjo občino (morda zato, da sama ni imela dela), kjer je bilo rešeno v 3 dneh. Pa še uslužbenko tam moram tudi pohvalit, ker sva skupaj dorekla korektno vrednost za vozilo in pa šla mi je na roko tudi časovno.
Drugače imam tudi sam osebno precej slabo mnenje o javnem sektorju (vsa čast izjemam, ki jih na srečo ni ravno malo
zmaga.gif
), lahko pa opišem svoje zadnje izkušnje. Šlo se je za naknadno pridobivanje gradbenega dovoljenja za starše in razen parih zapletov, ki pa so bili zelo hitro rešeni, moram pohvalit vse javne uslužbence s katerimi sem bil v stiku. Korektni, pomagali so z nasveti, poklicali kakšno je stanje, preden je šla uradna odločba ven in to tako na občinski upravi kot tudi na UE. V glavnem, če bi bili vsi v javnem sektorju takšni, bi šlo državi bistveno bolje. Res vsa pohvala.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Kaj vam je? Bolni ste. Dela se po ZUP-u in ZdavP-u, preberte si jih, če boste zmogli, in nato jamrajte. Vse gre po predpisih.
tongue-1.gif

Nepismenci.........
bonk.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Čeprav, če tako pomislim, če bi bilo tudi v gospodarstvu tako predpisano in bi se tile mali bogovi ravnali po predpisih, ne bi bilo odpuščanj, neplačevanja prispevkov, zaposlovanja za DČ s pridihom in namenom izkoriščanja, jamranja veleposestnih maloumnih imetnikov premoženja, da jim država krade (take bi jaz po hitrem postopku....)........kaj vse vidim, kaj vse slišim, hvala bogu, se je končno nekaj premaknilo tudi v tej naši represiji, z vstopom CU smo ratal oboroženi...
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Pred dvemi tedni dal preko s davkov vlogo za davčnega pavšalista. Ker je po dveh tednih še kar v obdelavi pokličem. Prijazna gospa mi je razložila da je vse ok, da bo vloga pozitivno rešena. Bo pa čez približno dva tedna.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Pavšalist po tvojem razumevanju pomeni kaj? Da imaš normirane odhodke pri DDPO po ZdavP?? Lej, vseeno je treba biti natančen, če se že greš posel....?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Si nor! to je bilo expresno! Meni je rekla za plačilo DMV za uvožen avto (nabije % in izda položnco)....ja gospod to pa ne gre tko hitr, niste še na vrsti. Ponavadi traja cca. 3 tedne. Mene je skoraj pobralo in ravno skregat se nisem hotel, ker sem se bal da padem še nižje na kupu.

Uvozil sem že več vozil in še leta 2010 sem dobil v 15min položnico v roke, zdaj je pa to postala jedrska fizika. Podobno izkušnjo sem imel še na parih koncih...noro...neverjetno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.197
3.567
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Pavšalist po tvojem razumevanju pomeni kaj? Da imaš normirane odhodke pri DDPO po ZdavP?? Lej, vseeno je treba biti natančen, če se že greš posel....?
Če si na forumu površen (po besedah uslužbencev JU, ki v delovnem času brska po spletu), ti to v kolikšni meri pomaga v resničnem svetu pri hitrosti reševanja birokratskih zadev?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Kaj vam je? Bolni ste. Dela se po ZUP-u in ZdavP-u, preberte si jih, če boste zmogli, in nato jamrajte. Vse gre po predpisih.
tongue-1.gif

Nepismenci.........
bonk.gif
In tebi se zdijo predpisani postopki v redu? Da čakaš na brezvezne dokumente po 3 tedne in več?
V redu so edino za kup uslužbencev, ki delajo popolnoma neproduktivno delo in so za to plačani. Če bi gospodarstvo tako delalo, bi že zdavnaj pocrkalo.

In še komentar na tvoje pametovanje o tem, da bi moralo biti vse predpisano in potem ne bi prihajalo do izigravanj v gospodarstvu. Saj je vse predpisano, dostikrat tudi v večih zakonih različno, problem je pa, odgovorni organi ne reagirajo. No, če se ne bi 100 ljudi ukvarjalo z enim brezveznim podpisom, bi se morda lahko osredotočili na kriminalce in jih pozaprli.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Če si na forumu površen (po besedah uslužbencev JU, ki v delovnem času brska po spletu), ti to v kolikšni meri pomaga v resničnem svetu pri hitrosti reševanja birokratskih zadev?
Se posipam
VlgPN mislim da je obrazec na e davkih. Skratka rekla je da je vse ok, da bo izdana pozitivna odločba ČEZ DVA TEDNA (dva tedna pa že čakam). Najbrž še golobi prenašajo pošto, živim pa na mauriciusu in je pač malo dlje tudi za golobe.