DURS išče prostovoljce

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Jaz sem eno leto za 600€ delal pripravništvo v tehniki.....
torej se mi zdi tole kar pošteno za družboslovce.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Nlb je meni ostala v spominu kot valilnica pripravnikov. Na 100tine jih je dala cez. Bili so ali pripravniki ali se pol leta do enega.

Me zanima uradna statistika, da vidim kok se motim.

A na dursu se gremo pa suznjelastnistvo. Super. Mar bi dal 1%od kazni pa bisel jaz v javnozasebno partnerstvo

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Bi z asfaltom pokril neplacnike? Itak so ena mafijska organizacija...

Ce ne pa neplacano pripravnistvo ni nic novega,tudi ucitelji ga morajo opraviti preden gredo na strokovni izpit... Oz. Cca. 50mest je placanih, ostalo vse prostovoljno...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Zdej vidim da so bili delavci Vegrada, ki niso dobili plač v bistvu pripravniki.

tony

Guru
23. jul 2007
9.797
1.573
113
aplauz.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.773
6.550
113
Ta koncept se lahko še razvije.

Mladinske delovne brigade za rušenje cestninskih postaj, drugi tir, novo hitro cesto do Velenja, ...
zmaga.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Vsaj enkrat normalno. S pripravnikom je ogromno dela in odgovornosti. Vsaj v prvi polovici prakse.

Konec koncev, v avtošoli tudi plačujemo inštruktorja.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Kmalu, bo tudi gospodarstvo prevzelo to "dobro" prakso.

Če te kaj (na)učijo OK, samo se mi zdi da bodo potem taki eno leto škart prebiral.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kmalu, bo tudi gospodarstvo prevzelo to "dobro" prakso.

Če te kaj (na)učijo OK, samo se mi zdi da bodo potem taki eno leto škart prebiral.
Super praksa ja. Bom imel delavca na praksi 10 mesecev, nato pa drugega naslednjih 10 mesecev in tako naprej.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaka odgovornost?

Lej, niso vse službe takšne, kjer šegrt kuha le kofe, nosi pijačo svojim sodelavcem, kateri ga vsaj dvakrat v šihtu pošljejo po štrompajser, auspuh lagerje, manualni pneumatski dezintegrator, .......
So službe, ko je potrebno dobesedno stati za njegovim hrbtom. Takorekoč, delati za se in za njega. Kjer si za nehote storjeni kiks tudi kazensko in materialno odgovoren.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Emmm, moje pripravništvo je bilo do neke mere podobno temu. samo za primer, je še več takih.

Drugače pa, Amerika in Anglija poznata sistem "volonterskega pripravništva" že sila dolgo, kljub temu, da pripravništva niti ne poznajo, vsaj ne takega, kot pri nas. Skoraj ni možnosti, da bi lahko dobil službo, če med in še po študiju svojega znanja ne bi utrjeval na tak način.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik softi pravi:
katera službe, prosim.

Evo, vzemi kar DURS. Praktikant obdeluje tvoje podatke in ti pri dohodnini kresne eno nulo zraven.
Kaj boš storil?
Pizdil boš kot jesihar, jim nosil papirje in dokazoval svoj prav. Oni bodo pa vehementno trdili, da imajo prav. Boš srečen?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Dolfe pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
katera službe, prosim.

Evo, vzemi kar DURS. Praktikant obdeluje tvoje podatke in ti pri dohodnini kresne eno nulo zraven.
Kaj boš storil?
Pizdil boš kot jesihar, jim nosil papirje in dokazoval svoj prav. Oni bodo pa vehementno trdili, da imajo prav. Boš srečen?
In kako bo v tem primeru odgovarjal praktikant? mu boš odtrgal od plače? ga za ušesa?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Dolfe pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
katera službe, prosim.

Kaj boš storil?

vehamentnomi je zaposleni na DURS iz 12 tisoč tolarjev vračila zgeneriral 700+€ doplačila.
kako?
lepo. mojo eoddajo dohodnine so izgubila. potem so mi prijateljsko preskočili kazen za prepozno oddajo, a mi niso upoštevali vzdrževanih članov, ker sem oddal prepozno. potem so 6 mesecev reševali.
vmes sem se presili. iz DURS občinskem sem dobil obvestilo o prenosu problema na MF. na nov naslov.
odločbo o rešitvi sem dobil na stari anslov, kjer nisem prevzel v rokih in zamudil pritožbo.

odgovor MF
mi nismo povezani z enotami in nismo vedeli za vaš nov naslov, pa čeprav sem imel že vse nove dokumente in spremenjen naslov že par mesecev.

a dodam še eno javno upravno
sem firmi menjal naslov. in obvestilo o uspešni spremembi naslova sem dobil na stari naslov.

še kako mogoče?

nikol noben praktikant in nikol nobenega odgovarjanja. še celo oprostite nisem dobil.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Naj bo še ena, iz tvojega virtualnega okolja.

Dobiš praktikanta, katerega malo poučiš in mu daš v roke valjar. Dečko se pridno šeta za valjarjam, med tem ko ti ležiš pod bližnjo hruško, pijuckaš pivce in opazuješ praktikanta, kako vestno in skrbno valja.
Zmanjka pira in skočiš v market po nov six pak. Mulo razbremenjen hude treme zaradi strogega nadzora dobi krila in ti štircne valjar pod mejo, na hrbet.

Jasno, delovna nesreča. Na vprašanje: "Pa Presneto, šta si radio?", prestrašen praktikant razloži: "Majstore, sve je išlo ko treba. Odjednom mašina sama prebaci u turbo, i fijukne ko metak duž puta. Sjebala jo krivina. Trčao sam ko lud za njom, ali slabe so mi tenisice ...."

Pride Mahoni, popiše zadevo in ti uvali na pleča še delovnega inšpektorja. Napišeta ti položnice za ogrožanje javne varnosti, za delo nekvalificiranega delavca s strojem, za katarega, jasno, ker je praktikant, nima papirja o usposobljenosti, lotijo se te gasilci in ekologi .....

Za nameček pride do tebe zgrevani praktikant in vpraša: "Majstore, kat če plata ....?"

Evo, zadosti imaš. Ostalo naj dela domišlija.
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Odlična zgodbica.
aplauz.gif

Seveda ni tako virtualna, kot bi si kdo mogoče mislil.