Citat:
Uporabnik doto pravi:
Ja na MBR mora biti grub, potem pa v configu nastaviš chainloader za particijo na kateri je OSX.
Ko instaliraš linux, ta avtomatsko na MBR namesti grub, zato je važen vrstni red instalacije. Se pravi najprej win potem OSX, nazadnje pa linux. Linux ponavadi prepozna win particijo. Za OSX pa samo skopiraš sekcijo iz grub configa za win in spremeniš particijo na kateri imaš OSX. Sicer se da grub instalirati brez linux-a, samo še tega nisem nikoli delal.
Pustimo zaj to
Sem ponovno naložil win7 in MacOS. Zaj lahko normalno pridem v Mac-a, vendar mam problem z njim.
1. Karkoli hočem v leopardu inštalirat mi pc zašteka. Torej poženem inštalacijo enega pograma, stvar zašteka, na levi strani pa se po zaslonu izpišejo informavije, errorji, kar na namizju. Kot nek matrix, hehe. Bom poslikal, če je nejasno.
WTF? s tem istim Leopardom, sem že normalno vse lahko inštaliral, od včeraj pa prvič ta problem.
2. Tudi OS za zagon bi rad spremenil. Zaj se mi pri Bootanju izpišejo vse tri particije, nastavljeno pa je na MacOS, to bi rad spremenil na win. V Advanced system settings (desni klik na my computer) mi pod Default Os nič ne kaže...