DTV preko antene

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Za na vikendico, kjer imamo samo navadno anteno na strehi, sem kupil nov LCD TV. Priklopim zadevo in začnem z iskanjem kanalov. Vsakič jih najde drugačno število, večinoma gre za ničvredne italijanske zgage (vikend je lociran v hrvaški Istri, 20km od slo. meje). Pa tudi ti kanali se hitro "skockajo" in izgubijo signal. Pred "napredno" digitalizacijo sem na strešno anteno in star TV lovil SLO 1,2, HRT 1,2, RTL TV, NOVA TV, KP, nekatere bolje, druge slabše. Z moderno tehniko ne lovim nič, razen položnic za TV v nabiralnik.

V čem je problem in kako naj ga rešim? Kakšen ojačevalec signala ali kaj drugega? Je nov TV zanič (ima DVB/T) ali je ta digitalni signal v riti? Ker mi tudi sosedje jamrajo, ki so kupili DVB/T vmesnik, da to ni več to.
smirk-1.gif

Hvala za pomoč
pozdrav.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Mogoče so pa makaronarji krivi:

Na področju Obale se še pojavljajo motnje, ki jih povzročajo oddajniki italijanskih postaj. Agencija za telekomunikacije ( APEK ) je seznanjena z motnjami na Primorskem. Pristojna ministrstva problem z republiko Italijo že rešujejo.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Za na vikendico, kjer imamo samo navadno anteno na strehi, sem kupil nov LCD TV. Priklopim zadevo in začnem z iskanjem kanalov. Vsakič jih najde drugačno število, večinoma gre za ničvredne italijanske zgage (vikend je lociran v hrvaški Istri, 20km od slo. meje). Pa tudi ti kanali se hitro "skockajo" in izgubijo signal. Pred "napredno" digitalizacijo sem na strešno anteno in star TV lovil SLO 1,2, HRT 1,2, RTL TV, NOVA TV, KP, nekatere bolje, druge slabše. Z moderno tehniko ne lovim nič, razen položnic za TV v nabiralnik.

V čem je problem in kako naj ga rešim? Kakšen ojačevalec signala ali kaj drugega? Je nov TV zanič (ima DVB/T) ali je ta digitalni signal v riti? Ker mi tudi sosedje jamrajo, ki so kupili DVB/T vmesnik, da to ni več to.
smirk-1.gif

Hvala za pomoč
pozdrav.gif
najbolje da ročno vneseš št. kanala, ki oddaja najbolj močen signal. se pravi z ročnim iskanjem ugotovi, kateri ima najboljši signal. s tem da je res veliko odvisno od kvalitete antene, kablov in položaja antene. par stopinj že lahko zmanjša signal za 10%...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Potrebuješ najbrž:
- večjo anteno
- boljši ojačevalnik
- pravilno narejene kontakte (brez prevelikih izgub)
- pravilno usmerjeno anteno

Seznam kanalov imaš na http://dvb-t.apek.si/multipleks_b

Če hočeš to sam urediti, moraš vrteti anteno in gledati indikator moči signala. Ali pa pokliči profesionalca, da ti to uredi.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
TV ima mpeg4, ga pa ni na tem seznamu, če to kaj vpliva
rolleyes-1.gif

Maky po mojem ni v tem fora, ker prej je delal brez d bi obrčal anteno oz. so ble minimalne razlike, zdej pa recimo slo. kanalov sploh ni.

Očitno bo res neki tud na teh italijanih in tele info ne obetajo nič dobrega: http://dvb-t.apek.si/forum?read&6,15205
crazy1.gif

Ima še kdo kakšno idejo?
to, da je prej delalo nima nobene veze. prej se je oddajalo na čisto drugih kanalih. res je, da so zmanjšali oddajno moč samo vseeno poglej kater kanal bi lahko prišel do tebe in potem z ročnim iskanjem in opazovanjem kvalitete (bolj pomembno kot moč) prav nastavi anteno.