Zivjo! Imam problem pri predvajanju MKV filmov preko racunalnika. Vse kar se slisi je zaletavanje zvoka, jamming, kot da bi rac. bil presvoh.
Zadeve imam zvezane tako, da imam stacionarni racunalnik zvezan preko SPDIF opticnega kabla kot audio out na receiver, ki podpira DTS (5.1 zvocniki).
Slika pa gre preko HDMI kabla iz racunalnika direktno na Panasonicovo plasmo 50".
Racunalnik je AMD Phenom II, x940 3.00 GHz,
z 2 GB RAMA,
integrirano zvocno kartico Realtek HD ,
graficno ATI Radeon HD 5670 1024MB, DDR5 SAPPHIRE
A/V receiver je pa Onkyo HT-S3405.
Imam nalozen Nero z DTS pluginom.
KO startam film v VLC playerju, se mi na receiverju izpise rdec DTS znak ,torej ga zazna, vendar pa se zvok zasteka.
Ali kdo ve, kaj je vzrok mojega problema? Presvoh zvocna kartica? Ali je mogoce problem v kablih? Kaj bi se zgodilo, cebi peljal HDMI kabel iz racunalnika do AV receiverja (slika in zvok), iz AV receiverja pa direktno na TV? Bi to kaj pomagalo?
Hvala za odgovore!!
Zadeve imam zvezane tako, da imam stacionarni racunalnik zvezan preko SPDIF opticnega kabla kot audio out na receiver, ki podpira DTS (5.1 zvocniki).
Slika pa gre preko HDMI kabla iz racunalnika direktno na Panasonicovo plasmo 50".
Racunalnik je AMD Phenom II, x940 3.00 GHz,
z 2 GB RAMA,
integrirano zvocno kartico Realtek HD ,
graficno ATI Radeon HD 5670 1024MB, DDR5 SAPPHIRE
A/V receiver je pa Onkyo HT-S3405.
Imam nalozen Nero z DTS pluginom.
KO startam film v VLC playerju, se mi na receiverju izpise rdec DTS znak ,torej ga zazna, vendar pa se zvok zasteka.
Ali kdo ve, kaj je vzrok mojega problema? Presvoh zvocna kartica? Ali je mogoce problem v kablih? Kaj bi se zgodilo, cebi peljal HDMI kabel iz racunalnika do AV receiverja (slika in zvok), iz AV receiverja pa direktno na TV? Bi to kaj pomagalo?
Hvala za odgovore!!
Nazadnje urejeno: