Družboslovna informatika

Frenky13

Zelenc'
4. feb 2011
4
0
1
Živjo,

še matura pa gremo študirat!
cheer.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Kateri del te bolj veseli - družboslovje ali informatika? Ker glede na to da je zadeva na FDV je to bolj družboslovje kot informatika (pa tudi predmetnik je bolj družboslovni).

Frenky13

Zelenc'
4. feb 2011
4
0
1
@philips: mah me vem, jz bi kombinacijo vsega...lih zato me je pritegnil tole, pa kokr je reku brat od enga prjatla, si lahko precej zbiraš predmete pa to. Je to res?

pa tud ne vem kaj je zdj s tem programiranjem, nism še nikol to počel, a je to ful težko? Hvala za pomoč še enkrat

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Programiranje ni problem, tudi na računalniški faks lahko prideš brez kakršnega koli znanja in ne bo problemov (učenje se začne z nule).
Glede tega programa na FDV pa ne bi kaj dosti vedel, razen to kar sem na hitro preletel na njihovi strani. Imej v mislih da FDV ni neki jaki faks - na tehniških fakultetah se še profesorji norčujejo iz njega
rolleyes-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
In kaj si potem lahko začneš s tem študijem? Mislim, čemu je namenjena ta družboslovna informatika?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In kaj si potem lahko začneš s tem študijem? Mislim, čemu je namenjena ta družboslovna informatika?

To tud mene zanima. Kje bodo vzeli družboslovnega informatika?

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Raziskave javnega mnenja, oblikovanje anketnega vprašalnika, raziskave takšne in drugačne..
lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aha... torej skoraj enako ali slabše kot če bi šel študirat rusko književnost prve polovice 17. stoletja ne?
evil.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aha... torej skoraj enako ali slabše kot če bi šel študirat rusko književnost prve polovice 17. stoletja ne?
evil.gif

Še slabše
evil.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Programiranje je eno najbolj groznih opravil v računalništvu, za katerega moraš imeti izredno veselje in odlične živce.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Poslušaj, fant, pejt to spraševat na slo-tech, tukaj te bp antiFDv lobi še živega požrl...

Zavedaj pa se, da je to študij informatik in ne računalništvo (to ni CS)... Poguglaj si, kaj to pomeni...

Frenky13

Zelenc'
4. feb 2011
4
0
1
Vidm, da ste kr mal nastrojeni tuki ja...ne razumem še teh for...mogoče bom pol k bom študiru! Men se pa stvar sploh ne zdi tko zlo slaba, ne vem, tud njihova uradna stran se mi zdi zanimiva. Pa zgleda, da tud s službami nimajo lih največ težav. Programiranje bom pa že vidu za kaj se gre...očitno ga bom uporabljal ne glede na to kako pa kaj! A je tuki mogoče kdo k je študiru oz študira?

bendeho

Pripravnik
16. jan 2008
44
0
6
fdv je podaljšek gimnazije, sorry osnovne šole, večina je tam, da lahko potem dela prek študentskega servisa in se 4 leta pred starši pretvarja da študirajo nekaj pomembnega

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
če mene vprašaš je družboslovna informatika podobno moderno skropucalo kot je mehatronika ali pa gospodarsko inženirstvo.

na takšnih programih imaš združeni dve zelo obsežni in kompleksni področji in ker seveda nimaš na voljo 2x več študija da bi se obojnih vsebin kvalitetno naučil, na koncu ne znaš nič konkretno, temveč oboje samo na pol. Na enem področju te nesejo diplomanti ene smeri na drugem področju pa diplomanti druge.

je pa treba priznati, da mogoče res celo obstaja 2-3% zaposlitev, kjer si kot dvoživka v prednosti pred tistimi, ki prihajajo iz čiste smeri in se morajo tiste polovice (ki pa jo tudi ti samo kvazi znaš) še priučiti. veliko vprašanje je, ali se ti za tako mali procent zaposlitev, kjer si v prednosti splača izbrati tak študij. v nemčiji nekatere izmed teh modnih dvoživka študijev že opuščajo ravno iz teh razlogov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Frenky13 pravi:
Vidm, da ste kr mal nastrojeni tuki ja...ne razumem še teh for...

hysterical-1.gif
Kaj ti hočemo povedat, izberi si študij s katerim boš lahko našel zaposlitev, ne iskat študija kjer ti je fakulteta na dobri lokaciji, kjer se ti dopade njihova domača stran, kjer ima smer študija kulsko imel, kjer....