Drsna vrata

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Zakaj mi spona drsna vrata? Zategne jih po dobrem metru in motor se ustavi. Ni pa to vedno. Ce odklopim motor tudi na roke komaj porinem cez tisto tocko.

Bila so povesena, sem dvignil, nic drugace.
Vozicka precej casa drsata samo po levi. Vodilo vrat je na desni. Obcutek imam, da nasedajo na motor.

Kako ugotoviti

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
A maš samonosna?

Pri njih je ponavasimproblematična točka težišča..kjer se prevesi iz ene polovico na drugo.

Drugač pa...si pustil kaj mastni na zobatem 'traku' preko katerega motor goni vrata?
grims-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Samomosna.
Zdi se ki, da jih je napelo in da zastekajo vozicki. Ker jih komaj tudi z roko rinem.
Sem probal odklopit motor, potem pa se letev pobrat stran. V obeh primerih isto. Na enem odseku jih zabremza na polno.

Masti ni na letvi. Je cista ko suza.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Potem pa daj mast na letev!

Hmmm...si pogledal od zadasj..idealno spodaj proti prednjem delu...da ti jih ni napelo v obliki loka?

Tam kjer ti jih zabremza označi..odpelji si jih vstran in s prsti prekontroliraj notri po profilu kjer tečejo kolesa da ti ne kaka umazanija/ tujek bremza vse skupaj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
bi rekel, da je lok. nizke temperature pa poslabšajo.
zakaj?
dolga so 9m. voziček je na koncu in na..2m od konca recimo. govorim za zaprta. ko so zaprta slonijo na lovilcu. ampak so se tok povesila, da so v lovilec zadevala s centom ali dvema celo. danes sem prvi voziček odvil, dvignil za dober cent in sedaj lepo padejo v lovilec. imam pa občutek, da so vseeno napeta.

preverim še vodilo. je pa tako, da je sprednji voziček bil povsem v zraku prej, sedaj drsa leva stran. zadaj pa tudi leva, potem celoten.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.960
606
113
al ni tako če mažeš se smeti na letev nabirajo pa še bolj bremza

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz letev namažem parkrat letno..itak je obrnjena navzdol. Predno namažem na novo dstranim staro mast...torej tudi vse smeti.

Konec koncev gre za zobniški prenos kjer kovina drgne ob kovino.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Vzemi fotoaparat in daj sliko na forum, da bolj strokovno ocenimo težavo
grims-1.gif