Za uporabo, kot jo opisuješ, je Air top. Pri Follow me moraš paziti, da ne hodiš/voziš po kakšnem gozdu, saj listje in iglice ter manjše veje dronu ne predstavljajo ovire. Tudi hitrost premikanja naj ne bo prehitra. Ne vem sicer na pamet, kako hiter je Air, Mavic 2 zmore nekje do 60 km/h v prostem letenju, kaj več kot 30 km/h po moje je že zalogaj na follow me, pri Air-u verjetno še manj.kamere tudi na poceni kitajčkih so presenetljivo dobre, povečini skoraj vsi omogočajo 1080 HD snemanje. Bolj kot sama kakovost slike je pomemben gimbal, na katerem čepi kamera - tukaj pa so razponi od nekaj 10€, kjer je opazen recimo jello efekt do nekaj 100€, kjer je slika rock solid kljub premetavanju drona.
S posnetki je tako - da te bo nabasal inšpektor, je malo verjetno, ni pa nemogoče. Lahko te prijavi kdo, če boš gnjavil nad poseljenimi območji ali če boš komurkoli na splošno šel na živce. Možnost, da boš nasankal, se pa znatno poveča, če se tvoji posnetki znajdejo na FB/Twitter/YT/Vivo...
Sam sicer trenutno letim z letalom in imam navado, da vzletim nekje stran, nato naredim posnetke kakšen km proč od moje lokacije, nato pa po drugi poti nazaj. Tako je težje, da tudi če te kdo prijavi, da te inšpektor najde....