Drenažna lunjica v izpušni cevi

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Nekoč sem nekje slišal (prebral) da če zavrtaš v auspuh - lonc majčkeno luknjico (1-2mm) preprečiš korozijo, saj skoz to luknjico naj bi iztekal kondenz.
Kako se pa to obnese na tehničnem? plini?

lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Izpušni lonci na mopedih in motornih kolesih imajo majhno luknjico na dnu lonca.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.054
457
83
tam ko se terc po tori rola
Tako je -motorji imajo original luknjico spodaj. Na avtu pa tudi ne more škoditi, če jo narediš na najbolj spuščenem delu, na sredi nekje... Sploh, če se avto precej uporablja na kratke vožnje, kjer se niti segreje ne v redu.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Samo potem bo pač počen izpušni lonec.
smile-1.gif

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Ko sem še imel megana, so mi na servisu po menjavi zadnjega lonca vanj zvrtali 2mm luknjico.
Ko sem se čudil, če so pri tapravi, mi je mojster zatrdil, da se drugače notri nabira kondenz in prerjavi iz notraj navzven...
In to je bilo na uradnem servisu. Sedaj pa že dolgo nimam renaulta in tudi luknjice v auspuhu ne
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.421
5.657
113
Kako se pa luknjica obnese pri turbo motorjih
sprasujem se.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.421
5.657
113
Sprašujem ker dejansko če pri turbotu pušča izpuh....pol zna to delat turbini probleme....!!?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dvomim da z luknjo v izpuhu naredite tehnicnega. Izpuh naj bi bil "diht"

ko bi vedel kaj vse gre čez tehničnega.............poglej malo kakšne kripe(dobesedn) se vozijo po cestah ........... luknje v auspuhu so še najmanjši problem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
In bos v vsaki nizki tocki delal liuknjico? Koliko dodatnega zraka ti to pripelje v izpuh. Kako se to vidi na merjenju izpusnih plinov pa ne vem. Kripe ki se vozijo po nasih cestah je pa samo prometno dov.videlo tehnicnega. V tistem casu je bil avto doma v garazi.
Kondenz iz avspuha boste najlaze spravili tako da malo pohodite gas pred koncano kratko voznjo. Ga bo lepo izpljunil. Sicer pa se ne sekiram za kondenz v izpuhu. Moj je star 7 let pa se kar drzi.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tole z luknjo, luknjico v izpuhu....a je to zajebancija? Kakšna luknja za odvod kondenza? Saj je na koncu cevi ena velika lunkja skozi katero gre vse ven...:?

20. okt 2008
327
25
28
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Tole z luknjo, luknjico v izpuhu....a je to zajebancija? Kakšna luknja za odvod kondenza? Saj je na koncu cevi ena velika lunkja skozi katero gre vse ven...:?

Samo ni na najnižji točki in kondenz še vedno zastaja na dnu lonca. Smo mi pred več kot 10 leti tudi vrtali luknjico v lonec od Megana, da je blo vsaj nekaj let mir z menjavo lonca. Originalnega so menjali v garancijskem roku (samo 1 leto garancije
evil.gif
), ker ga je v tem času rja že prežrla. Se je pa tudi Renault v tem času na tem področju popravil, ker ima 10 let star Clio še vedno originalni izpušni lonec.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.054
457
83
tam ko se terc po tori rola
Roko na srce, te luknjice se je delalo včasih. Sedaj so materiali boljši, ne prerjavijo kar tako. Kar se avtov tiče. Motorji jo še vedno imajo. Hanzi... tista luknjica ne pripelje nič dodatnega zraka v izpuh, kvečjemu iz njega.... Na meritev izpušnih plinov pa nima vpliva, ker tam merijo vsebnost škodljivih plinov na določen volumen izpuha. Po moje, nisem strokovnjak. Je pa zanimivo -original lonec je imel luknjico, pa je šel rakom žvižgat po tregh letih, sedanji je brez luknje in je že polnih šest let gor. Ne vem, kje ga je serviser dobil, neka no name firma...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Renajo so pred leti imeli strašne probleme z zadnjimi lonci praktično v enem letu so prerjaveli originalni. Zaradi 2 mm luknjice narediš tehničnega brez problema. Moja krntija ima prevoženih dobrih 600T km pa se vedno je komplet prvi izspuh
smile-1.gif