Drenažna črpalka

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ker gre cev javne kanalizacije previsoko ne bom mogel imeti vanjo speljanega odtoka iz kleti.

Iz srednje etaže ne bo problema-je že dovolj visoko.

Ena rešitev je izdelava greznice in potem zopet stroški s praznjenjem kar mi ne diši spljoh, pa še finančni in delovni zalogaj je dosti velik.

Dobil sem idejo, da bi tisto kar se bo nabralo prečrpaval 1 oz. če upoštevam še zbiralnik 2m visoko v cev ki bo vodila iz srednje etaže v javno kanalizacijo. Spodaj bo itaq samo WC in umivalnik+rad bi prečrpaval poleg še vodo iz drenažnih cevi, česar ne bo dosti.

Na netu sem našel tole: www.isea.hr/Uredjaji/PDF/Pratica_family.pdf.

Ima kdo kake izkušnje s tem?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Meteornih vod (in drenažnih) ne smeš v kanalizacijo spuščat - običajno, stari sistemi so kombinirani, a je to problem.
Za drenažo bi lahko dal samo potopno črpalko s senzorjem, kako bi pa za WC rešil pa ne vem.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Zalogovnik in črpanje po potrebi
smirk-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Saj to sem mislil - nekje imaš odtoke žlebov npr. Ti menda niso v kanalizacijo speljani ali pač. Za drenažno vodo bi naredil mali jašek (cev) in potopno črpalko z senzorjem ter črpal v jašek od žlebov.
Za wc bi rabil drugo črpalko (drek pumpo), kakšna in koliko stane pa nimam pojma. To pa bi v kanalizavijo pumpal.
Tretja varianta pa kot si rekel - mala greznica, vendar izključno samo za wc, da zbira gosto, umivalnik in vse ostalo pa prva varianta zgoraj.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Za Wc je resitev preprosta, kupijo se posebni "mlincki" ki so obenem tudi pumpe, tako da lahko speljes vanj vse od pomivalnega korita, pralnega stroja do skoljke. Zadevce kostajo ce se nemotim od 400€ dalje, seveda je pa vse odvisno od stevila prikljuckov in tipa prikljuckov.

Kar se pa drenaze meteornih voda tice, je pa najbol preprosta resitev ta da speljes zlebove na cesto
grin1.gif

Opcij je pa se vec, ce poves na kakem terenu si ti lahko se lazje pomagamo, kajti ena izmed opcij je tudi ta da postavis v zemljo 2 metrske cevi, premera 1m z luknjami in v njih speljes zlebove. Pustis na pokrovu par luknjic da ob morebitnem nalivu zadeva prelije, ali pa pri vrhu naredis dodaten izhod npr na cesto again
grin1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.263
4.845
113
Tud speljevanje na cesto "ni pravilno" in bo kaj kmalu moral zadevo sanirati. Dolžan si sam na svoji parceli narediti ponikvalnico ki bo sposobna požreti količene vode ki se akumulira iz strehe. Spelevanje drugemu na grbo ali na cesto ni dovoljeno, sploh pa ne v kanalizacijo, ki ni namenjena za meteorne vode...

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Mi imamo klet pod nivojem kanalizacije in smo morali narediti pred garažo jašek, v katerem je potopna črpalka, ki potem prečrpava vse skupaj. Zaenkrat v kleti še ni potrebe po delovanju te črpalke, saj še nimamo urejene kleti a bo v prihodnosti tudi WC in tuš spodaj. Ko so nam izdelovali kanalizacijo smo uredili še ta jašek pred garažo.

Bom ob priliki poslikal.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
mi imamo v kleti eno stanovanje,odtoki(kuhinja,tus,kopalnica) so pa napeljani v neko tako cudo-zalogajnik z pumpo.
ta pumpa pa potem siba ves ta drek v greznico,katera je seveda visja od kleti.motor se zazene,ko je zalogajnik poln,
kje bi to nabavo zal ne vem.nasa je nemska in je leta 2000 prisla,ce bos verjel ali ne 6000 takratnih mark.
ce slucajno kdo ve ,kje bi se taka stvar dobla pri nas,se priporocam.bratgradipress.
cheer.gif

lp.
PS.daj pravi link

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
PS.daj pravi link

Citat:
Tega sporočila ne morete več popravljati, ker je potekel maksimalni čas za urejanje sporočila

Upam da sedaj dela:

www.isea.hr/Uredjaji/PDF/Pratica_family.pdf

A greznico potem praznete ali imate speljano v javno kanalizacijo?

Zadeva na linku pride nekaj izpod 1k€ kar se mi zdi dokaj poceni v primerjavi s tem da bi moral zgraditi in praznit greznico...

Zanima me predvsem vzdržljivost zadeve.

Nazadnje urejeno:

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
pod ta link mas spet altertablo.
ta pumpa se nahaja v jasku poleg bajte,drugac pa greznico praznimo,ker ni javne kanalizacije.