Dremel

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Recimo, da spada v ta podforum ...

Torej - rabim Dremel vrtalni strojček/rezkar oz. ekvivaletno orodje (Proxxon maybe). V večini potrebujem za rezanje plastike pri raznih ohišjih, torej ne preveč zahtevne reči.

Kje in kaj se splača kupit? Če ni ravno Dremel, je zaželjeno da je kompatibilno z nastavki za Dremel.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če gre za profesionalna ali dolgotrajna dela, priporočam Proxon. Če je tega dela manj in natančnost ni zelo pomembna, potem Dremel.
Strojčka sta le delno kompatibilna, nekateri nastavki so (posebej pri Proxon-u) uporabni samo z originalnim strojčkom.
Razlike se pojavijo v konusnih pušah, zateznih maticah in obliki prednjega dela.
Te nizko cenovne strojčke pa se splača kupiti le v primeru, da bodo uporabljani nekajkrat letno, ker je velika verjetnost, da bo tudi deloval brez težav le nekajkrat
wink-1.gif

Žal sem to dejstvo moral spoznati na svojem primeru...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Imam dva takšna strojčka, pri enem je 'skoraj' odpovedala elektronska regulacija, kar pomeni, da se med delom nenadzorovano obrati spreminjajo, zato sem nemudoma šel v nabavo novega, prav tako cenenega. Ta drugi pa je zaradi vibracij izredno neprijeten za držanje v roki. Ko sem šel nazaj v trgovino, se je izkazalo da imajo vsi ostali enak problem. Groba, nenatančna izdelava je razlog neuravnoteženih delov in zadevica za 20€ pač vibrira. Če bom v bodočnosti kaj več potreboval te vrste strojček, bom verjetno vzel original Dremel. Proxon prodajajo na več mestih, jaz sem ga preskusil (in videl razliko) v Bauhausu.