Dražba - garažna razprodaja

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Kot kaže, se počasi bliža trenutek, ko bo tašča zapustila ta svet.
Z boljšo polovico ne nameravava na tisti posesti nič delat, vse prodat.
Bi pa pred prodajo parcele in hiše rad še naredil eno garažno razprodajo. Ker je po shrambah in garažah kar nekaj robe. Kosilnice, pumpe, kompresor, cel kup orodja, stara frajtonarca, ....

Ali mogoče kdo pozna koga, ki se s takšno organizacijo ukvarja?
Da organizira dražbo, malo okoli razglasi, vodi vse skupaj? In dodi % od prodanega?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
V glavnem vrednost vsega skupaj ni niti 1000eur. Boljše, da začneš kje drugje praskat denar za taščin pogreb.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Rabim kosilnico 🙂, pošlji sliko na ZS.
Viš, to je težava. Zadeve so 200km stran, nebi se ravno vozil za vsakeega potencialnega kupca gor, raje prepustim nekomu s tistega konca, da vse skupaj proda, pa razdelimo denar.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Kot kaže, se počasi bliža trenutek, ko bo tašča zapustila ta svet.
Z boljšo polovico ne nameravava na tisti posesti nič delat, vse prodat.
Bi pa pred prodajo parcele in hiše rad še naredil eno garažno razprodajo. Ker je po shrambah in garažah kar nekaj robe. Kosilnice, pumpe, kompresor, cel kup orodja, stara frajtonarca, ....

Ali mogoče kdo pozna koga, ki se s takšno organizacijo ukvarja?
Da organizira dražbo, malo okoli razglasi, vodi vse skupaj? In dodi % od prodanega?

Mislim da tak biznis ni ekonomsko upravičen ker imajo pri nas ljudje v kleteh večinoma ničvredno šaro (stare polomljene vozičke, flaškone, marele...) pa taka zadeva ne bi šla skozi (izjeme potrjujejo pravila in ne pokrijejo stroškov normalnega resnega delovanja firme ... če npr. najdeš na pet izpraznjenih kleti vseskupaj en uporaben agregat iz 1989 in en radio iz 1967 pa pomanjkljiv plesniv komplet revije Start ne moreš niti sebe izplačat - če komplet zaslužek sam obdržiš)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Preveč gledaš Discovery.
wink-1.gif

https://youtu.be/szAo7AP-3Do

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik krofica pravi:
Poslikaj pa daj na bolho in ni hudič da se nebi najdli kupci
smile-1.gif
Ja, iz čisto drugega konca Slovenije, ki bodo želeli zastonj + da jim plačaš poštnino + da zavrnejo, če jim ne bo ok.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik krofica pravi:
smile-1.gif
Ja, iz čisto drugega konca Slovenije, ki bodo želeli zastonj + da jim plačaš poštnino + da zavrnejo, če jim ne bo ok.
Te veš, koliko so stvari vredne, če se ne splača iti čez pol Slovenije.

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik krofica pravi:
smile-1.gif

Zavrnejo ti lahko tud če bo dražba
smile-1.gif

Drgač si pa navedel skrajen primer, večinoma se prodajo take manjše zadeve nekje v bližini; če bo pa nekdo iz Kranja v Mursko Soboto šel po ''neki mal vrednega'' je pa to njegov problem oz. si bo to verjetno vzel kot ''izlet''
smile-1.gif

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Rabim kosilnico 🙂, pošlji sliko na ZS.
Viš, to je težava. Zadeve so 200km stran, nebi se ravno vozil za vsakeega potencialnega kupca gor, raje prepustim nekomu s tistega konca, da vse skupaj proda, pa razdelimo denar.

Kakšen prijatelj iz tistega konca? Al pa prijazen sosed, k bi se mu s temu dal ukvarjat?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Retro je iz tistega konca, nick ima tudi pravi, tako da njemu daj pooblastilo za prodajo

Sicer pa je brat lani kupil hiso v kateri je bilo tudi se nekaj stvari za kak antikvarjat, pa se nekako mu ni zdelo zajebavat. Bager,pa je vse pospravil. Sem mu predlagal da bi pred tem naredili gasilsko vajo (leseni stropi, pol hise se lesene...) tisto bi lepo gorelo. no zdaj, se. Pa jaz pa se starsi grejemo s tistm lesom

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ena gospa je kar tukaj na alterju naredila dražbo. Še jaz sem nekaj kupil od nje:)
Je imela tudi polno "delavnico" stvašta orodja od pokojnega moža.

Imela je seznam kaj ima od orodja in okvirne cene. Več si vzel, bolj se je dalo cenkat:))

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Retro je iz tistega konca, nick ima tudi pravi, tako da njemu daj pooblastilo za prodajo

Sicer pa je brat lani kupil hiso v kateri je bilo tudi se nekaj stvari za kak antikvarjat, pa se nekako mu ni zdelo zajebavat. Bager,pa je vse pospravil. Sem mu predlagal da bi pred tem naredili gasilsko vajo (leseni stropi, pol hise se lesene...) tisto bi lepo gorelo. no zdaj, se. Pa jaz pa se starsi grejemo s tistm lesom

Dobro si ti to predložil , seveda se ne bi branil take prodaje vendarle te v naših krajih nikoli niso obstojale in niti se ne bodo obnesle če bi jih tudi želeli imeti.Nismo ti mi za takve stvari ....
raje podari pa še po to nihče ne pride, boljše je pred hišo položiti in romi ali mađari odpeljejo.

Sam imam toliko zadev za prodati da se mi že kopičijo od elektronike dalje in kaj bom z njimi? Še nekaj časa bom jih skup skladal potem pa dinos , kaj češ drugo.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ti pehca!

Ma ne, se hecam.
wink-1.gif

Imamo podoben primer, samo k sreči v MB, pa smo blizu, tak da bo kar Bolha pa Lets Go, špilal. Samo da spraznimo stanovanje.