dostavnik

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
ker že dolgo nismo :)

išče se, dostavnik, ki se bo uporabljal pač kot potujoča delavnica, oz. za namen elektromontaž, se pravi velikost tovornega prostora in nosilnost nista bistvena.
želja je 5 sedežev, bi se sprijaznil tudi z 2. ampak se mi na 5 zdi uporabnejša varianta, tud kdaj za kak prevoz oseb itd.

prevažalo se bo v glavnem nekaj orodja, kak kolut kabla, lestev pa itak na streho.

kolk sem do zdaj spraševal, je vsak odsvetoval rabljeno, pa gledam malo nove, pa se mi cene ne zdijo hude.

Kangoo seveda prvi pade na pamet, drugo pa Caddy, a je cenovna razlika med njima ogromna, jo slednji odtehta?

Pri Renaultu sem gledal tudi poslovni najem variante, na papirju se zdi dokaj ugodno, ma kdo dejanske izkušnje če je potem tudi v praksi vse tako kot obljubljajo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.707
113
pri taščici
Pa preveri kako je z dobavljivostjo nadomestnih delov oziroma vozili, če se tvojemu kaj zgodi.
Pri fordu, na "standardno" šipo čakaš en mesec, na kabel za park senzorje dva tedna... še dobro da je bil v obeh primerih avto "vozen". Me zanima kaj se zgodi, ko avto postane nepremičnina. S čim in na čigav račun se takrat voziš okrog? (zavarovalnica da za nekaj dni, prodajalec pa?). baba je čula, da so armaturo pri neki znamki čakali 7 mesecev. rešitev je bila, da so jo odšravfali iz novega, po 7 mesecih vrnili, pa prodali kot testenga.

Kot vem bi se moralo tudi citroena/peugota dobil "furgona" pa Fiata... skratka cel kup izbire, sploh zato ker nimaš (še) nekih specifičnih zahtev.

Znanec, štromar se je precej dolgo vozil v C5. potem je nabavil 6 sedeženega transit custom. Pa vidim da je tudi tam hitro polno če je treba.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
štromar rabi nosilnost, ali ne? gips, koluti kabla, žice...jaz poznam dva, en ma sprinterja rabljenega, dolgi, drugi je imel vita zdej ima transita povišanega.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
Gre za polaganje lan kabla pri strankah, tak da vec ko par 100m lan kabla, parapet pa hilti, tak da jaz nosilnosti ne vidim kot problema :)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Pa kaka lojtra al pa dve... pomoje ti bo mali dostavnik tipa caddy hitro premajhen oz bos pogresal da ni vecji.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Če ti prostornost odgovarja je to OK za ta denar. Z deli pri renoju ni problemov, ne vem kaj to ford čara z
temi deli. PRo+ kot vidim je paket opreme in ne storitev.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
EV v tem momentu kot edini službeni avto v SLO pomoje še ne pride v poštev. Če je traba po kake materiale skakat in podobno si hiro prazen. Hitrih polnilnic za "med malco" ni še nikjer.

Sicer pa je glede na to kar pravi Bjorn zadeva precej špartanska:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.707
113
pri taščici
https://www.avto.net/ADS/details.asp?id=12844004&display=Renault Kangoo Express

kaj takega recimo se mi zdi ok, ima kdo izkušnje kako je z njihovo PRO+ storitvijo, kot je že nekdo zgoraj pisal, bi se rad izognil downtime-u

edit: če grem pa na večje, kombije, pa je cena že x2
Kaj bi si ti od opreme nalozil da bi bil x2?
Trafikco oglasujejo za manj kot 15 +ddv. Torej nekih 18. Ne vem.kako se obnese 1,6 dizel mlincek v takem avtu. Pa ceprav ima 140 konjev v mocnejsi izvedbi.
Je pa res, ce smatras da ne bos rabil, potem ostani na kangli {kango) razredu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Drugace pa eno vprasanje ko smo ze pri dostavnikih... 2014 smo nazadnje kupili novega kombija, Opla Vivara. Gledam zdaj te ponudbe za novega na avto.net. Pa vidim da so cene zasoljene. Pa me zanima ali so ti dostavniki res toliko šli gor ali zakaj je zdaj Vivaro 2-3k dražji?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.523
955
113
Drugace pa eno vprasanje ko smo ze pri dostavnikih... 2014 smo nazadnje kupili novega kombija, Opla Vivara. Gledam zdaj te ponudbe za novega na avto.net. Pa vidim da so cene zasoljene. Pa me zanima ali so ti dostavniki res toliko šli gor ali zakaj je zdaj Vivaro 2-3k dražji?
Osnovni Vivaro je 14.000€+DDV

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
Kaj bi si ti od opreme nalozil da bi bil x2?
Trafikco oglasujejo za manj kot 15 +ddv. Torej nekih 18. Ne vem.kako se obnese 1,6 dizel mlincek v takem avtu. Pa ceprav ima 140 konjev v mocnejsi izvedbi.
Je pa res, ce smatras da ne bos rabil, potem ostani na kangli {kango) razredu.

ma čist enostavno, če bi se vzel kombi, bi se vzel potniški, z namenom da se ga da tud rentat oz se mi all in all zdi precej uporabnejša varianta, tu pa smo na višjih cenah, renault kolk sem gledal 18-19k + ddv, transit pa je 20+ brez ddv.

sem pa prepričan, da več prostora, ne more biti slaba stvar, vprašanje je samo kolk je to vredno oz. kolk več zapravit na ta račun

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Pa kaka lojtra al pa dve... pomoje ti bo mali dostavnik tipa caddy hitro premajhen oz bos pogresal da ni vecji.

Če je one man band, težko. Mam ravno dva, ki sta šla iz Trafica na Caddy-ja, ker ne rabita placa, ostali se pa bolj kot ne prazni vozjo. Štromarji sproti nabavljajo material, v kombiju pa tudi ne skladiščiš robe za cel teden.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
če nimaš predolgih dnevnih fur in kak EUR viška, potem tole

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11038442

Vozu pred časom, zanimiva zadeva.
1 x zračna vreča / Airbag

https://www.avto.net/ADS/details.asp?id=12844004&display=Renault Kangoo Express

kaj takega recimo se mi zdi ok, ima kdo izkušnje kako je z njihovo PRO+ storitvijo, kot je že nekdo zgoraj pisal, bi se rad izognil downtime-u

edit: če grem pa na večje, kombije, pa je cena že x2
zračna blazina za voznika

Kot da smo v letu 1995.

Jaz imam v Berlingotu letnik 2011 zračne blazine na voznikovi in sovoznikovi strani ter še ob straneh. Kangoo pa le na voznikovi strani. Še dobro, da nima pomika stekel na rajtl.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
To je res ubogo, zgleda
Bo treba se drugi airbag dodat v filter, leta 2018 :oops1: