Kakšen domet imajo radarji - kante za smeti - glej sliko?
Z dometom imam v mislih na kakšni razdalji izmeri hitrost vozila.
Na koliko km/h pa so običajno nastavljeni na cestniskih pri omejitvi 40kmh? 45?
Verjetno OP bolj zanima kdaj meri.SLika ko si nekako v osi kamere oz kakih 10 m prej ...
Kolikor vem, na cestninskih postajah velja omejitev 60km/h in ne tistih 40, ki so napisane na tleh.Sem zabremzal na 65 (po GPS) cca 20-30m pred kanto... pa da vidimo če dobim pozdrave ...
Saj res ne vem, če je 60 ali 40, ker se nikoli ne peljem tako počasi skozi cestninsko...razen ko zagledam kanto.Kolikor vem, na cestninskih postajah velja omejitev 60km/h in ne tistih 40, ki so napisane na tleh.
Kolikor vem, na cestninskih postajah velja omejitev 60km/h in ne tistih 40, ki so napisane na tleh.
Horizontalni znak ima isto veljavo kot vertikalni
Sem šel zdaj pogledat videoposnetek še enkrat. Tabla za omejitev 60kmh je cca 250m pred cestninsko postajo in je zadnja tabla s predpisom omejitve hitrosti. Se pravi - vertikalnega prometnega znaka za 40kmh pred cestninsko postajo ni, so le talne oznake za omejitev 40kmh.Bodite pozorni, ker po uvedbi cestninjenja za tovornjake so takoj pomaknili table za omejitve bolj proti CP in dodali še vertikalni 40. Glede na to, da talne oznake na slikah izgledajo na novo preštrihane sem prepričan, da so to storili tudi na Danah.