Domena

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.034
199
63
Spletna stran neke osnovne šole ima domeno:

http://www2.arnes.si/~imesole/

Arnes na tem strežniku ne podpira PHP, v šoli pa bi radi imeli obrazec za odjavo od kosil oz. odsotnosti. Že nekaj časa imajo tudi domeno:

http://www.ime-sole.si

Vendar kot sem opazil, če na katerikoli domeni karkoli spremenim, se avtomatsko osveži tudi vse na drugi domeni. Tako da predvidevam, da sta obe domeni na istem strežniku....
Uporabniško ime in geslo je enako za obe domeni, razlika je samo v imenu gostitelja...

Je kdo bližje Arnesu in ve, v čem je trik ali gre v tem primeru samo za domeno, ki je lažje najdljiva zaradi enostavnejšega imena?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.408
6.180
113
Daj gor php na www. verzijo naslova in poglej, kaj se zgodi - lahko da je samo preslikava v isti imenik. To lahko pogledaš sicer tudi v DNS (ali imata strežnika isti IP naslov).

Google ob iskanju "arnes php" najde:

Dinamično gostovanje (PHP/MySQL)

Potem pa samo stran iz www2.arnes.si preusmeriš sem na lastno domeno.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.034
199
63
Mislim, da gre samo za preslikavo v isti imenik... Ko sem na www. verziji naslova, če kliknem ikono DOMOV, me vreže na www2.arnes verzijo...

Saj pred kratkim so odprli tudi tretjo domeno, zaradi uvedbe spletnih učilnic, in tam bo možno dinamično gostovanje. Tako da bom tisti obrazec prenesel na to dinamično stran, s sedanje pa pač dodal link.

Kje pa lahko preverim DNS?

Pa thanks za pomoč

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
In ja, itak... obe domeni sta na istem strežniku. Ampak to bi moral videt/vedet, tako da prosim prepusti delo komu, ki to zna. Ali pa se vsaj pozanimaj, kaj in kako se naredi.

Na Arnesu te telefonisti čakajo od 7h do 17h, helpdesk do 20h.

Use it, don't abuse it.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če lahko izkoristim temo:
Se da videt koliko domen ima registriranih ena firma?

Če v whois vpišem www.imefirme.si mi pove kdo jo je registriral.
Jst bi pa rad, da vpišem Franci Novak s.p. ... pa mi pove katere vse domene ima on registrirane.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Pingaš domeno...

Tipka Win + R -> vpišeš: cmd -> enter -> vpišeš: ping imedomene.com -> prebereš IP:
Ping.jpg

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ugibam da uporabljate IP telefonijo in storitve od http://www.intelius.com/ ?
Mogoče tole:

What is a Reverse Phone Lookup?

Know who is calling you or your family! The report includes name, phone owner details, and more for any cell phone, unlisted, non-published, or other phone numbers.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Probaj na kateri navadni strani, ker vprašanje kako ima najdi.si to urejeno...
Kar sem jaz testiral mi je vedno prav pokazalo.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
950
91
28
Ljubljana
Uporabljamo samo T-2 telefonijo, ki pa itak nima veze z našim strežnikom. Prav zato mi je pa čudno, kaj bi to bilo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ja navzven ima očitno isti IP kot vaš strežnik, vprašaj tistega ki vam vzdržuje telefonijo kaj je to...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Ce je shared hosting, vrze ven vse mogoce naslove, ki so na istem serverju oz. IPju, in lahko med sabo niso nic povezani (razen tega, da so pac na istem ponudniku). Nekako tako kot bi gledal spisek vseh trgovin v Hali XY v BTC.
smile-1.gif