Živjo,
zanima me, kakšne imate izkušnje z namiznimi sokovniki.
Včasih smo s starši mleli jabolka in hruške in jih stiskali v preši. Velikost preše je bila taka, da je iz ene runde prišlo ca. 15 litrov jabolčnega soka. Parkrat na leto smo delali po kakšne tri runde (iz pobranih jabolk, potem pa še iz grših obranih). Jaz imam zdaj za to (pre)malo časa, za starša pa to postaja naporno. Razmišljal sem, da bi jima nabavil nek sokovnik, s katerim bi si naredila liter soka na dan, jabolka pa bi bila pač shranjena v kleti v gajbicah.
Razumem veliko razliko v kapaciteti in principu.
Zanima me, s katerimi namiznimi sokovniki imate dobre izkušnje. Centrifugalni, na polža? Koliko je s katerim čiščenja, se da to zložiti v pomivalca ali je treba drgniti s krtačko? Koliko časa traja, da prideš do enega litra soka? Če želiš par litrov naenkrat, se pregreva in moraš na vsak liter počakati dve uri? Kaj še?
Hvala!
zanima me, kakšne imate izkušnje z namiznimi sokovniki.
Včasih smo s starši mleli jabolka in hruške in jih stiskali v preši. Velikost preše je bila taka, da je iz ene runde prišlo ca. 15 litrov jabolčnega soka. Parkrat na leto smo delali po kakšne tri runde (iz pobranih jabolk, potem pa še iz grših obranih). Jaz imam zdaj za to (pre)malo časa, za starša pa to postaja naporno. Razmišljal sem, da bi jima nabavil nek sokovnik, s katerim bi si naredila liter soka na dan, jabolka pa bi bila pač shranjena v kleti v gajbicah.
Razumem veliko razliko v kapaciteti in principu.
Zanima me, s katerimi namiznimi sokovniki imate dobre izkušnje. Centrifugalni, na polža? Koliko je s katerim čiščenja, se da to zložiti v pomivalca ali je treba drgniti s krtačko? Koliko časa traja, da prideš do enega litra soka? Če želiš par litrov naenkrat, se pregreva in moraš na vsak liter počakati dve uri? Kaj še?
Hvala!