domači proračun

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
z vso to stisko, padanjem posla, dviganjem cen, so se začele težave v domačem proračunu. sila neprijetna zadeva, a kruta realnost.

da bi se izničila negativna trenja, sem začel malce več delat..se opazi tudi tu..sicer delat po vrtu..da mamo domačo zelenjavo..posla itak ni. pa manj jem..ne sice rk bosanci, k bodo nehal, ampak samo manj. pa bolj vsakdanej zadeve.

kako se vi soočate s tem negativnim trendom na eni strani in pozitivnim na drugi strani?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.184
1.964
113
Emona / Carnium
Strah nas je. To se pa odraža tako, da še več zagonimo za nepotrebne stvari, ki dajo hitro minljiv občutek varnosti. Npr.: namesto ene štruce, kupimo dve itd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.432
7.083
113
veš kak [cenzura] bo šele naslednja leta, ko več ne boš mogel doma pridelat hrane, ker bo taka suša

slabo se nam piše ja
frown-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.184
1.964
113
Emona / Carnium
domači proračun...hm...takoj pomislim na kako android/iOS aplikacijo za vodenje le tega...ker kartice, keš, bankomati, krediti, trajniki, obroki,....to ne moreš sledit...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
u bistvu boš svežo žemljo lahko samo zgodaj zjutraj povohal. potem bo prodana. bo tisti ki je uspel nagrabt keš kupil.

jst bom sprejel zlato fiskalno pravilo da bo moj domač proračun rešen. ne bo nobenega nepotrebnega zadolževanja več samo še prilivi.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Večina oz. vsi ki jih poznam živijo enako. Še kolega, ki je zapufan do amena, domače gnezdo bo šlo verjetno v maloro je šel 2x na dopust. Skratka jaz ne vidim nobenih sprememb, jaz pa trošim verjetno več kot kdajkoli prej. Samo jednom se živi!
grin1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.184
1.964
113
Emona / Carnium
no, zdaj ko si to (o fiskalnem) povedal, boš začel dobivati na ZS ženitne ponudbe...samo prilivi pomeni, da ne boš dolgo...sej veš, odlival
evil.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
968
119
43
zaenkrat se se nisem odpovedal cigaretom, ze tako kupujem samo na zalogo, kar pomeni 1x na teden v trgovino, skenslal znane znamke za osebno higieno z genericnimi, Ariel prasek dobi zena samo se ko je Akcija, otroci so na vodi, Coca Cola samo za praznike, alkohol se pije samo se po obcutku, beli kruh pase zraven edino pri cevapcicih. Ostalo je zaenkrat kot je bilo.
Zelenjava in sadje, hja, cesen, cebula, paprika, banane, jabolka. Avto perem sam na zetone, gume morajo zdrzati 3 sezone, zimske pa 4, na servis prinesem svoje olje, prepovem dolivanje tekocin. Pa se naspara.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Večina oz. vsi ki jih poznam živijo enako. Še kolega, ki je zapufan do amena, domače gnezdo bo šlo verjetno v maloro je šel 2x na dopust. Skratka jaz ne vidim nobenih sprememb, jaz pa trošim verjetno več kot kdajkoli prej. Samo jednom se živi!
grin1.gif

k nima fiskalnega pravila

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
nahrung002.gif
samo jednom se živi...se malček bolj spara, ampak dokler bo za dopust, se ne bom pritozeval

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Kaj je to fiskalno pravilo?
smile-1.gif
Pravijo na radiu ravnokar, da ni čudežno zdravilo. Škoda, da nimam kar imajo nekateri in verjetno obratno. Bi delal na samozadostnosti. Čist se ne da, kar se osnov tiče pa pokriješ. Tko pa gledaš bajte iz 70, 80-ih, nč izoliran, nč porihtan, okol zemlja gor grmovje, doma stara kureta k pije 10l. Ampak ja, nimaš denarja in je kot je. Ampak vsak grmovje bi lahko spremenil v njivo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
zlato fiskalno pravilo je čudežna formula... rešiu vse težave. lepo sprejmeš fiskalno pravilo pol pa dnar kr leti k teb

zdele to prakticiram.

čez 1 mesec bo dnarja ko peæka

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
kure nosjo jajca. tista k jih nism potamanu za juhco. sam zdej je sprejet zakon da nobene kure ne smem več potamanit (so hotl referendum ampak sm jih zatru v kali da fiskalno pravilo ne dovoljuje takih referendumov).