domače omrežje..

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Poln kufer imam že priklopljenih zunanjih diskov na prenosnike...na dveh prenosnikih sta prklopljena dva passporta z 1T, pa sem razmišljal da bi kupil tale ruter in nanj priklopil disk ter ga uporabljal kot oblak.
Zakaj ta ruter.
Ker omogoča višje hitrosti ( se mi zdi da bo to uredu)
po drugi strani pa....bi bilo mogoče OK če kupim kar WD my cloud . Ali mislite da bi bilo pametno da vseeno kupim zraven še router zaradi hitrosti....ali je potemtakem to čisto vseeno.
Doma uporabljamo samo prenosnike in tablice...vse gre po zraku, razen en televizor v dnevni sobi, drugi pa je preko ruckusa po zraku, sedaj se dogaja da zadeva včasih dol pade, to pa pomeni razne diagnostike in resetiranja...
Ponudnik interneta T2, paket TRIO,hitrost 100/10.

Je to smiselno ali pač nebom naredil nič in se bom samo€ znebil.?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Kakšen Synology ? http://www.synology.si/

Npr: http://www.laservis.si/prodaja/?iskani-izdelki-,17&sPhrase=213j

Enostavno dodajanje in ogromno funkcij za dom
cool-1.gif

Meni podoben starejši model "goni" omrežne diske, tiskalnik,videonadzor, webserver,DLNA,torrent,... in vse skupaj požge par watov elektrike
aplauz.gif

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Diske priklopi preko LAN. Tako kot ti je že zgoraj predlagal. Če boš priklaplal na USB preko routera,pol je vseeno, če maš 100 ali gigabit mrežo,ker bo prepočasi pisalo/bralo,da bi ti skoristil linijo.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
a ni pol vseen če kupim WD my Cloud pa še disk 3-4 t je zraven?
Pa še z namestitvijo se mi ni treba j***t

Vprašam sam
smile-1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
jaz imamt asus rt-n66u, pa ga uporabljam točno za to.... prenos disk /omrežje je 13MB/sec (megabajtov). Novi se dobijo po cca 100 € na ebayu.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Obstaja kak NAS ki podpira še IDE diske + Sata? :D Imam ogromno nekih diskov starih, sicer skupna kapaciteta ni velika ampak so še delujoči in mi jih je škoda.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Obstaja kak NAS ki podpira še IDE diske + Sata? :D Imam ogromno nekih diskov starih, sicer skupna kapaciteta ni velika ampak so še delujoči in mi jih je škoda.

Če so ti podatki vsaj malo vredni se ne zanašaj na takšne diske. Plus ZELO glasni so - tako pri vrtenju plošč, kot pri premikanju glave.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Povabi prijatelje na zabaven šport z imenom »met diska«. Ali pa na piknik, kjer bo »met diska« ena od družabnih iger.

Take stare zadeve pridejo v poštev samo, če sestavljaš stare računalnike za kakšen točno določen namen. Recimo moja Alpha ima 4GB IDE disk, kjer pa je gor samo milo in /boot.
tongue-1.gif