Dodatno pokojninsko zavarovanje

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Pozdravljeni,
imam vprašanje......leta 2014 se mi izteče 10 let odkar sem začel plačevati v dodatni pokojninski steber. Ker je prišel v veljavo nov zakon vas sprašujem ali je po novem še možen dvig po preteku teh 10 let. Oziroma kako je v mojem primeru?
uf-1.gif

lp

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Razlika je samo pri sredstvih, ki jih vplačuje delodajalec, če vplačuješ sam, ni razlik, lahko dvigneš kadarkoli (s tem, da si bodo cesarji pobrali lep delež, kot do zdaj).

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Kar je vplačal do 31.12.2012 lahko dvigneš kadarkoli, ostalo čaka na izpolnjene pogoje - penzijo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
kr takoj vse ven vzet... sam da ne bo počakal... no vsaj tolk naj bo prizanesljiv do sebe da pa vseno prišpara za štrik da se bo ob okokojitvi res lahko
uf-1.gif
sa si ne bo sposojal še za to...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Men se ne da filozofirat zakaj jst verjamem v 2 ps, sam iz prakse ti pa loh povem da večina folka nima nic konkretnega narjenga za penzijo.

To v praksi pomen da, ko se pokaze prilika, da loh ( v doticnem primeru dobesedno za prazen nic ) povprecen slovenc pride do 5+k eur, to priliko izkoristi ker vid blazno korist za nek pomembeno al pa nepopembno dobrino.

( Mare bi reku za praln stroj al pa avto
cheer.gif
)

Pogoji, nalozbena politika, donosi, stroski pdpzja se bodo spreminjali. Pogoji mogoce ostrejsi, portfelj bol razprsen, donosi ker je to dolgi rok bojo pa v povprecju bolsi zarad prejsnega. Stroski so se po dolocenih nacrtih ze nizajo.

Nazadnje urejeno: