Dodatno ogrevanje kopalnice

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Za vmesno obdobje, ko se še ne kuri in ko je zvečer v kopalnici že malo hladno nameravam namontirati na steno dodaten grelec.

Zanima me če ima kdo kaj izkušenj z npr takšnim:

http://www.merkur.si/ogrevanje...ifan-black.html

Zdi se mi kar zanimiva izbira. Predvsem bi želel, da kopalnici hitro in konkretno ogreje.

Če pa kdo pripoporoča kaj drugega pa se priporočam.

hvala in lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ne znam razbrati za kak tip grela gre..ali je sevalo ali kalorifer?

Če je sevalo (Infra) potem ti ne bo grel prostora ampak tebe..torej ga vklopiš ko vstopiš v kopalnico...in bo s sevanjem grel tvoje telo.

Če je kalorifer (ventilator) ga moraš vklopit (ne vem) pol ure prej da ogreje prostor.

Zdaj če ni pretirano hladna kopalnica je verjetno vseeno....drugače sem pa sam malček skeptičen do teh seval, ker v faco (Oz. kamor bo seval) te nabija, v rit te pa zebe (in obratno....ko se obrneš
evil.gif
).

Jaz bom (če bo potreba) vklopil kar talno v kopalnicah...bom videl kako so zmrzljive te naše babe.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Si kaj gledal električne grelce za lojtro, ki jo verjetno imaš? Jaz ga uporabljam v prehodnem obdobju, pa je fajn.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Si kaj gledal električne grelce za lojtro, ki jo verjetno imaš? Jaz ga uporabljam v prehodnem obdobju, pa je fajn.

Lojtra z električnim grelcem je sicer OK - je pa res da v hitrosti nikakor ne more parirati kaloriferju. Sveda če želiš zadevo prižgati ob vstopu v kopalnico in potem pričakovati da se bo kopalnica segrela zelo hitro...

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Kalorifer je za takšne primere daleč najboljši. Jaz imam najcenejšega za dobrih 10€ in ga vsakih par let zamenjam, ko postane preglasen.

Od Rowente Silence modeli so pa preverjeno neslišni.

S tem se sicer strinjam - je pa en problem - ni tako estetski - pa tudi kakšne težave zna povzročiti pri otrocih, ki se že lahko sami tuširajo in dobijo ob tem še kakšne ideje da bi zadeve premaknili bližje kopalni kadi ali tuškabini. Torej: Ali je kaj podobno učinkovitega kot navaden kalorifer - le da bi ga montiral na steno?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Najprej hvala vsem za odgovore.

Drugače pa gledam, da je ta od katere je link prilepil marc malo šibkejša od tiste, ki sem ga jaz. In glede na to, da je zadovoljen mi je to super informacija.
Vsekakor pa je želja, da prostor tudi ogreje ne tako kot infra ko te res samo zapeče
smile-1.gif

Sicer imam eno kopalnico precej veliko (14m2) samo mislim, da če piše da ogreje 60m3 da bi to moralo ogreti.

Bom pa verjetno najprej kupil samo enega za manjšo kopalnico in če bo vredu še drugega za večjo.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Bom izkoristil staro temo. Imam podoben problem, rada bi imela dodatno ogrevanje v kopalnici. Želja na hitro ogreti kopalnico. Imamo pa lesen strop v kopalnici.

Savlje kako si ti potem rešil problem? Si ti zadovoljen?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Jz mam tole na steni nasproti banje/tuša, 2,2m visoko in usmerjeno malo na dol. Prižgem in tisti čas ko se slečem je že toplo. Pa še lase pomaga sušit
smile-1.gif

FK-22-600x600.jpg

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik smetka pravi:
Bom izkoristil staro temo. Imam podoben problem, rada bi imela dodatno ogrevanje v kopalnici. Želja na hitro ogreti kopalnico. Imamo pa lesen strop v kopalnici.

Savlje kako si ti potem rešil problem? Si ti zadovoljen?

http://www.merkur.si/ogrevanje...lnik-argo-wally

Sam imam tole in sem super zadovoljen. Enako ima kolega (od njega sem izvedel za to izvedbo).

Pri meni je problem ker je samo talno gretje in za otroke kopat raje malo bolj segrejem...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Za hitro gretje bi jaz definitivno predlagal nek kalorifer oz. karkoli z ventilatorjem. Jaz sem recimo namesto infra grelca namontiral tale stenski kalorifer: https://pametninakupi.si/elektri-ni-kalorifer-iskra-fh-303w

Kalorifer ima sicer svojo stikalo (vrvica), ampak jaz imam to stikalo vedno na ON in ga vklapljam preko stikala od prejšnjega infra grelca.

Bi pa opozoril, da je slika kaloriferja na internetni strani malo zavajujoča. Tista odprtina na sprednji strani je namreč vhodna odprtina, izhodna odprtina pa je na spodnji strani in na sliki ni vidna. Kalorifer torej piha vroč zrak direktno pod sebe.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Naslednje leto bom predeloval kopalnico in bo definitivno kalorifer še vedno ostal, stvar je zakon in za otroka in za odrasle, ko ga res rabiš tistih 15min ko rabiš dodatno segreto oz. se posušiš pred njim.

Dilema je še samo ali dam električno talno ali ne, ker je kopalnica majna verjetno ne bom, se pravi kalorifer, lojtra visoka za brisače z vgrajenim grelcem, ki poleti pogreje lojtro toliko, da posuši brisače oz. od tamalga cunje.

Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Naslednje leto bom predeloval kopalnico in bo definitivno kalorifer še vedno ostal, stvar je zakon in za otroka in za odrasle, ko ga res rabiš tistih 15min ko rabiš dodatno segreto oz. se posušiš pred njim.

Dilema je še samo ali dam električno talno ali ne, ker je kopalnica majna verjetno ne bom, se pravi kalorifer, lojtra visoka za brisače z vgrajenim grelcem, ki poleti pogreje lojtro toliko, da posuši brisače oz. od tamalga cunje.

kaj pa tisti recmo ki sm ti ga prpopal? zadevi poveš kolk toplo češ met (ma nastavljivo temperaturo) pa ventilator..lahk daš cote na kako stojalo blizu njega, da jih opiha z vročim zrakom pa je

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
tudi sam moram za gornjo kopalnico pogruntati nekaj, da jo bom dodatno ogrel. lojtra radiator je za 14m2 premalo.
razmišljam med tema dvema opcijama:
1. http://www.merkur.si/ogrevanje...lnik-argo-wally

2. http://www.merkur.si/ogrevanje...tl-altis-2000-w

pri prvi opciji bi se montiral nasproti bane, tako, da bi gledal na okno in na eno izmed zunanjih sten. priključek na štrom bi bil najlažji ker je v bližini sušilec + pralni

pri drugi opciji bi se montiral na zunanjo steno pod okno, kjer je na eni strani bana, na drugi tuš (ga ne uporabljamo), tu je malo problem vleči štrom, ker je daleč, pa še strah pred tem, da zalijemo z vodo radiator.

Kaj predlagate?

hvala in lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Pa sta obe opciji sploh primerni za v kopalnico? Vlaga in te zadeve...