Dodatek pri kasku tatvina - vprašanje za agente!

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pozdravljeni!

Avto imam zavarovan pri Zavarovalnici Maribor, opcija super kasko.

Letos sem na zavarovalni polici opazil postavko "Skupaj teritorialna segmentacija premije zavarovanj", ki v mojem primeru znaša 136 evrov, lani pa je bila 120 evrov.

Ko sem poklical na help service zavarovalnice, so mi razložili, da je to dodatek k kraji, ker imam pač LJ tablice (stalno prebivališče imam v Celju), da je v Ljubljani največ kraj in da je zato ta pribitek?

Mi lahko kdo to, skrajno diskriminatorno, dejstvo potrdi?

Meni bi bilo logično, da to zaračunajo glede na kraj bivanja lastnika avtomobila, ne pa glede na tablico, ki je lahko zdaj poljubna, še posebej zato, ker tablice ostanejo na vozilu.

V dveh letih sem tako v smeti vrgel 250 evrov, ki jih nameravam dobiti nazaj.

Komentar agentov (vem, da vas je tukaj cel kup).

Hvala in LP,
PIC

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ojoj, če boš povedal, da avto z LJ tablicami v Celju voziš, ti bodo kak evro še zraven zaračunali. To je še le izivanje. :)

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Stari kolko te ti plačaš tatvine, sem zaj šal na mojo polico gledat pa mam celih 63 EUR premije za tatvino, pa ko sem agenta vprašal če majo to tudi glede na regijo me je samo čudno pogledal.
Menjaj zavarovalnico ker tota je pa že skoraj na nivoju Generalija ki ti neke franšize vsiljujejo, tak lepo v drobnem tisku.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
Stari kolko te ti plačaš tatvine, sem zaj šal na mojo polico gledat pa mam celih 63 EUR premije za tatvino, pa ko sem agenta vprašal če majo to tudi glede na regijo me je samo čudno pogledal.
Menjaj zavarovalnico ker tota je pa že skoraj na nivoju Generalija ki ti neke franšize vsiljujejo, tak lepo v drobnem tisku.

kje maš zavarovano?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik bluub pravi:

Ja premija je 63€, nabavna cena novega vozila pa koliko? 10-14k€?