dock station za android naprave??

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Nekako se ne morem odločiti, pa bi povprašal vsemogočni alter seveda
cool-1.gif

Kolk vam kaj prav pride tistim ki imate seveda, dock station s priklopom hdmi?
Recimo prideš domov namesto da bi prižgal hišni pc/mac/tablico raje priklopiš gsm miš in hops mal pogledat maile, mal novice itd...?
Sicer original za moj aparat pride tam 50eur, nabavil bi pa cenejši klik
Mogoče kdo to uporablja?

Hvala za mnenja&lp
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Tole ne bo špilalo.

HDMI output namreč samo klonira glavni zaslon, kar pomeni, da boš videl to kar vidiš na telefonu, le _zelo_ povečano. Torej vse kontrole, vsi gumbi ipd. bodo nenormalno veliki.

To bi bilo pogojno uporabno pri tablicah, čeprav je tam lažje nabaviti samo BT tipkovnico in miško, kot pa priklapljati na nek monitor/TV.

Ko bodo pa mobilni OSi tako daleč, da bo znal "extendati" zaslon, po možnosti tudi s prilagojenim vmesnikom za namizne računalnike, potem pa bo kaj takega super
smile-1.gif

Recimo kaj takšnega: https://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge
(ta projekt je žal pred leti padel v vodo)

22. jul 2007
13.444
1.682
113
124
Potem je že bolje, da si nabaviš kakšen android stick/box + miš in boš imel zadevo vseskozi pripravljeno za uporabo recimo klik

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
To da se vidi na veliko me niti ne moti, ker meni ni poanta da delam ne vem kaj, tko kot sem napisal da ko pridem domov in želim le malo maile pogledat, kake novice, malo na alter in to je to. Za kaj več pa pač prižgem pc al pa iz torbe vzamem mcbook-a...
Se pa res na veliko vidi kot se dobro vidi tule: klik
Razmišljal sem pa tudi že o android stick-u, tudi ni nek hud strošek, ampak kolk več časa pa porabim če imam ta adapter pripravljen zraven tv-ja in priključim gor svojeg-a note-ja ali pa da prižgem android stick
confused-1.gif

Zaenkrat dilema ostaja...lp.

22. jul 2007
13.444
1.682
113
124
Če ne drugo, zaradi pogostega vklapljanja in izklapljanja kabla v telefon in iz njega pokvariš usb na telefonu.
Stick imaš pa vseskozi priklopljen na tv in pozabiš na njega, na stanby-u porabi samo 1W.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a preko chromecasta pa to ne bi šlo?
potem potrebuješ samo BT miš in tipkovnico

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
...
Razmišljal sem pa tudi že o android stick-u, tudi ni nek hud strošek, ampak kolk več časa pa porabim če imam ta adapter pripravljen zraven tv-ja in priključim gor svojeg-a note-ja ali pa da prižgem android stick
confused-1.gif

Če se odločiš za Android stick, ti priporočam tega http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20151111012859&SearchText=mk809v (bodi pozoren, da je verzija 809V, ali novejši (VI ?) - ima 1080p izhod!) ker je edini, na katerem mi brez problema dela D3GO (ostali mi javljajo, da je Android rootan in zaradi tega D3GO pač ne dela!).
Sicer pa sticka ni potrebno prižigat in ugašat, ves čas imaš vklopljenega, vklopiš le TV.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
...
confused-1.gif

Če se odločiš za Android stick, ti priporočam tega http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20151111012859&SearchText=mk809v (bodi pozoren, da je verzija 809V, ali novejši (VI ?) - ima 1080p izhod!) ker je edini, na katerem mi brez problema dela D3GO (ostali mi javljajo, da je Android rootan in zaradi tega D3GO pač ne dela!).
Sicer pa sticka ni potrebno prižigat in ugašat, ves čas imaš vklopljenega, vklopiš le TV.

Hmm, dobra in cenovno sprejemljiva zadeva, a dobro predvaja hd vsebine, kaj pa dvd sliko posneto na usb ali disku?
Ker s tovrstnimi zadevami ravno nimam izkušenj bi še povprašal če kdo ve: če na to zadevo priključiš mini hub in gor priljučiš tipkovnico, miš pa še kak zunanji disk a to deluje o.k.?

Hvala za odgovore&lp.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Da še malo poročam v tej temi, odločil sem se za sledečo zadevo in jo včeraj tudi dobil, je pa nekaj dni dlje trajalo za brezveze zaradi carine, kitajčki so napisali da je cena 15usd in ni bilo nobenega računa ali kakega dokumenta priloženega, carina in njihovi stroški so tako potem bili 26eur za dva kosa.
Še link: klik

Prvi vtisi so dobri...dela
tongue-1.gif

Nabaviti moram še neko modrozobo tipkovnico (bolj potovalno) po možnosti s touchpadom, ima kdo kak predlog mogoče
confused-1.gif

Lp.