Dobri svedri?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ali obstaja kaksen pasji sveder k fajn grize zelezo oziroma malo mehkejsi material, kajti imam eno luknjo za prevrtat cist nedostopno, tako da bi rabil recmo m6 sveder k fajn grize in kje se ga da kupt, seveda z navadno vpenjavo,

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Ah kaksni kitajski kjer "100" svedrov dobis za 5 evrov ne bodo ravno biser. Pri vrtanju delaj s cim manj obrati, lahko tudi s kaksno tekocino hladis sveder.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ah kaksni kitajski kjer "100" svedrov dobis za 5 evrov ne bodo ravno biser. Pri vrtanju delaj s cim manj obrati, lahko tudi s kaksno tekocino hladis sveder.

To vem ja, ti mi raje bolj podrobno razlozi/odgovori na vprasanja v temi za gradnjo lesene lope za drva
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kot so že rekli, vsak sveder ki je pakiran posamično in stane par € bo dober.

Tisti kompleti 6svedrov za 3€, oz. podobni pa so samo za eno luknjo v nezahteven material.

Jaz ko vrtam v kakšno debelo železo, potem vsake toliko, kapnem kapljico strojnega olja na sveder.

Sveder

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Gox pravi:

Tisti kompleti 6svedrov za 3€, oz. podobni pa so samo za eno luknjo v nezahteven material.

Jaz ko vrtam v kakšno debelo železo, potem vsake toliko, kapnem kapljico strojnega olja na sveder.

Sveder

zakaj že kapljico olja??
confused-1.gif

za luknjo zvrtat se uporablja hladilna emulzija ali pa navadna voda, da se sveder hladi!!!!
zmaga.gif

Če pa režeš navoj z navojnim svederom, potem je pa res treba z oljem "zalivat"
zmaga.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ahaa....
sam koristi pa ne, a veš.
grin1.gif

pa nastav eno flaško od coca cole...zvrtaj v pokrovček luknjico, napolni z vodo in veselo na delo
smile-1.gif